DIRLJIVO: Ljubavna priča dve rode se nastavlja, mužjak Klepetan opet se vratio ranjenoj Malenoj (FOTO)

Ljubav ovih ptica traje već 10 godina i ceo svet joj se divi. Ženki rode, koja zbog ranjenog krila ne može da leti, i ove godine se u Brodski Varoš vratio njen "dečko", posle 28.000 preletenih kilometara

  • 4

Ljubavna priča dve rode, Klepetana i Malene iz Brodskog Varoša u Hrvatskoj, nastavlja se i ove sezone. Romansa koja je dirnula sve biće i ove godine senzacija za mnoge svetske televizijske kuće. Naime, mužjak rode Klepetan je i ovog proleća stigao kući svojoj Malenoj, rodi koja je pre 20 godina nakon pucnja italijanskih lovaca ostala slomljenog krila, a brigu o njoj preuzeo je dojučerašnji domar varoške osnovne škole, a odnedavno i penzioner Stjepan Vokić, javlja "Jutarnji list".

Klepetan je u Brodsku Varoš kasnio sedam dana, a njegova Malena ga je čekala, ali je to ipak uobičajeno jer ga na putu često snađu brojne vremenske neprilike, te borba s grabljivicima i ljudima, piše "Jutarnji list".

Podsetimo, ovu ljubavnu priču iz godine u godinu objavljuju mediji na svim kontinentima. Svake godine Malenoj se oko 24. marta vraća njen "dečko", s kojim je "u vezi" već deset godina i s kojim je u svet put Afrike iz njihovog gnezda odletelo četrdesetoro malih roda.

Svaki mart donosi strepnju i iščekivanje hoće li se rodan vratiti u Varoš, a tako je bilo i ove godine.

Ljubavna priča dve rode, koja svake godine dobija publicitet u svetskim medijima, i ove godine imala je srećan završetak, jer je Klepetan uspeo da preleti 28.000 kilometara kako bi se po deseti put vratio Malenoj.

Onog časa kad Klepetan sleti u gnezdo na krovu osnovne škole, Malena zaboravlja na "očuha" Stjepana Vokića, koji je cele godine hrani i brine o njoj. Tada počinje ljubavna priča dve rode, koja već deceniju bez daha ostavlja čitavu planetu.

I na koju bi mnogi mogli da se ugledaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga67

    31. mart 2013 | 07:54

    To je ljubav vernost,naucimo od zivotinja nesto ba budemo bolji ljudi.

  • Milko

    31. mart 2013 | 13:26

    Baš zvuči neverovatno. Ali je super tako nešto čak i čuti a kamo li doživljavati toliko godina za redom. Svaka vam čast.

  • vukašin

    31. mart 2013 | 14:07

    Baš lepo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA