OSMOGODIŠNJI VOJNIK: Šokantan prizor dečaka na prvoj liniji fronta u Siriji (VIDEO) (FOTO)

- Došao sam ovde da pomažem ujaku i njegovim drugovima, jer nemam drugog izbora. Škole nema, porodica mi je izginula, šta drugo mogu - priča osmogodišnji "vojnik" Ahmed

  • 14

Suviše je mali da bi "kalašnjikov" mogao da drži kako treba, ali osmogodišnji Ahmed je već borac građanskog rata koji plamti u  Siriji.

Potresne fotografije ovoga dečaka i krajnje šokantni video-snimak, načinjeni na liniji fronta u četvrti Salahedin u Alepu, obišli su ceo svet, a predstavljaju drastičan podsetnik na dehumanizujuću prirodu rata.

Od bezbrižnog deteta u porodici punoj ljubavi, Ahmed je postao dečak-vojnik, koji život provodi u jednoj od najopasnijih ulica borbama opustošenog Alepa.

- Došao sam ovde da pomažem ujaku i njegovim drugovima, jer nemam drugog izbora. Škole nema, porodica mi je izginula, šta drugo mogu - priča dečak.

Majka i otac, borac pobunjeničke Slobodne sirijske armije, poginuli su u minobacačkom napadu u četvrti Salahedin. Već nekoliko meseci ova četvrt, kroz koju prolazi linija fronta, Ahmedovo je jedino igralište, sve sa bombama i bojevom municijom umesto igračaka.

Glavni uzori su mu, kako kaže, ujak i njegovi drugovi, koje oponaša u borbi protiv Vladinih snaga.

- Ovde uvek ima šta da se radi, nikad mi nije dosadno. Borbe su se od prošle godine dosta smirile, pre je bilo više minobacača, ali snajperi su još veliki problem - priča zavaljen u stolicu, dok kao iskusan pušač povlači dim iz cigarete.

- Pre ili kasnije, stigne te režimski metak - objašnjava dečak, a zatim kreće sa ujakom da baca bombe iz improvizovanog zaklona.

Ahmedovu sudbinu dele stotine sirijskih mališana. 

(Telgraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    30. mart 2013 | 23:36

    Kakva je njegova buducnost ? Ako ostane ziv...

  • Dutch

    31. mart 2013 | 00:33

    Ko ih je terao da napadaju legalnu vojsku svoje drzave?

  • ДАШОНИe

    31. mart 2013 | 07:54

    ОВО ЈЕ ПРОПАГАНДА АМЕРИКЕ И ТЕРОРИСТИЧКИХ ПОБУЊЕНИКА, КОЈЕ СУ НЕ СМЕМО ЗАБОРАВИТИ ""UCK "" ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ОБУЧАВАЛИ КАКО "" СЕ БОМБЕ ПОДМЕЋУ , И СИСТЕМАТСКИ УНИШТАВА ЈЕДНА СУВЕРЕНА ДРЖАВА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA