SIRIJA: 17 civila povređeno u žestokim sukobima na granici sa Jordanom!

Među povređenima su dva Jordanca, kao i 15 Sirijaca koji su pobegli pred vojnim pokoljem snaga predsednika Bašara el Asada. UN humanitarna kriza dostigla "katastrofalne" razmere

  • 1

Žestoki sukobi izbili su danas u blizini sirijskih državnih objekata i kontrolnih punktova na granici sa Jordanom, a u njima je povređeno 17 civila, saopštili su sirijski pobunjenici i jordanski bezbednosni zvaničnici.

- Među povređenima su dva Jordanca, kao i 15 Sirijaca koji su pobegli pred vojnim pokoljem snaga predsednika Bašara el Asada - rekao je neimenovani jordanski bezbednosni zvaničnik, dodavši da su se borbe intenzivirale u protekla dva dana, prenosi AP.

Portparol Slobodne sirijske armije Mohamed Etri opisao je intenziviranje sukoba kao "veoma odlučno" pošto su prvi put pobunjenici pokušali da uspostave kontrolu nad pograničnim punktovima i objektima duž južne sirijske granice.

Asad je danas pod pojačanim pritiskom da odgovori na iznenađujući predlog svojih glavnih političkih protivnika da sednu za pregovarački sto i okončaju rat u kojem su, od proleća 2011. godine, ubijene desetine hiljada ljudi.

Sirijski predsednik još nije prokomentarisao ponudu Ahmeda Moaza al Hatiba, lidera sirijske opozicione Nacionalne koalicije, ali je prorežimski list "Al-Vatan" to opisao kao "politički manevar" sa zakašnjenjem od dve godine, preneo je AFP.

Ujedinjene nacije saopštile su da je humanitarna kriza u Siriji dostigla "katastrofalne" razmere, jer je oko 2,5 miliona ljudi u toj zemlji ostalo bez dovoljne količine hrane.

Prema podacima UN, u sukobu konji traje već 23 meseca u Siriji, ubijeno je više od 60.000 ljudi.

(M. R. / Tanjug / Foto: AP; Yong Homsi Lens)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA