KUSTA: Ja persona non grata na KiM? Odlično!

- Dobro bi bilo da Albanci što pre donesu takvu odluku jer bih ja bio veliki udarac za njihovu demokratiju, koja je na nivou one Enver Hodžine - rekao je srpski reditelj

  • 25

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica kaže za Telegraf da raduju izjave zvaničnika sa Kosova da će biti proglašen nepoželjnim zbog najave da će snimiti film o trgovini organima i dodao da je to pravi potez Albanaca jer bi on u suprotnom bio veliki udarac za njihovu demokratiju.

- Prihvata se njihova odluka! Dobro je da što pre donesu takvu odluku jer bih ja bio veliki udarac za njihovu demokratiju, koja je na nivou one Enver Hodžine - rekao nam je Kusturica.

Profesor Kusturica za naš portal kaže da ga ne interesuju šta pričaju "tamo neki zvaničnici sa Kosova" i dodaje da neće odustati od namere da snimi film o zverstvima nad ne-Albancima.

- Dakle, njihov zahtev da me proglase "personom non grata" se prihvata. Pošto su sve Srbe već proglasili "personama non grata" i nakon što su nam srušili grobove i porušili naše spomenike, sad su nam zapravo rekli da ne treba ni da dolazimo. Ali to nije ništa novo - rekao je Kusturica.

Predsednik Udruženja filmskih umetnika Kosova Ljirak Ćeljaj traži da se Emir Kusturica proglasi nepoželjnim zbog najava da će snimiti film o trgovini organima i dodao da će tražiti i reakciju međunarodne zajednice.

- Najave da će Emir Kusturica snimiti film o trgovini organima na Kosovu predstavlja nastavak antialbanske propagande i Priština treba da ga proglasi za "personu non gratu" - rekao je predsednik kosovskog udruženja filmskih umetnika Ljirak Ćeljaj.

- Ova najava zavređuje reakciju i lokalnih vlasti, ali i međunarodne zajednice... Kusturicu ne možemo zvati umetnikom, jer je podržavao režim Slobodana Miloševića - tvrdi Ćeljaj, koji je nedavno imenovan za predsednika prištinskog odbora Demokratske partije Kosova Hašima Tačija.

Podsetimo, poznati filmski reditelj najavio je da će u naredne tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kao jednoj od najvećih tema ovog veka i "najbrutalnijem aktu i najjačem znaku povratka u pagansko doba".

- Mislim da ću ja to da snimam u naredne tri godine zato što je to veliki film i on podrazumeva velike pripreme i investicije, a ideja je zapravo scenario moje kćerke koji je zapravo napisan u onom delu kada smo svi bili zblanuti, a onda polako shvatali da je to možda i najveća tema ovog veka - kao što se veliki romani pišu na velike teme, tako i sve drugo postaje veliko u umetnosti onda kada se u samom zrnu pojave ti obrisi - kazao je ranije Kusturica.

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • русија

    2. april 2013 | 12:49

    куста један од ретких , жив био !!!

  • Vitomir KM

    2. april 2013 | 11:49

    Kusta na severu KiM si uvek dobrodosao. Pusti ti ove uzurpatore ostatka Kosova i Metohije sta pricaju. Ne mogu oni Srbinu zabraniti da dodje na svoju dedovinu.

  • Patriota

    2. april 2013 | 11:51

    Podrska kusti!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA