AMERIKA: Grad Nelson uveo obavezu posedovanja oružja!

Član Gradskog veća Duejn Kronik, predlagač te mere, kaže da je novi propis izraz podrške opstanku prava na posedovanje oružja u SAD i, istovremeno, poruka potencijalnim kriminalcima

  • 2

Jedan mali grad u američkoj državi Džordžiji doneo je propis kojim od svakog domaćinstva zahteva da poseduje oružje da bi se sprečio rast kriminala.

Američki sajt Njuzmaks objavio je danas da je Gradsko veće Nelsona jednoglasno noćas donelo tu odluku koja je, međutim, simbolična jer nije predviđena kazna za prekršioce koji ne kupe oružje.

Član Gradskog veća Duejn Kronik, predlagač te mere, kaže da je novi propis izraz podrške opstanku prava na posedovanje oružja u SAD i, istovremeno, poruka potencijalnim kriminalcima.

Propis je donet usred debate o zakonima o oružju u Sjedinjenim Američkim Državama posle decembarskog oružanog napada sa 26 žrtava u jednoj osnovnoj školi u Konektikatu.

Propis gradića Nelsona se izričito ne odnosi na osuđene kriminalce, stanovnike sa fizičkim i mentalnim teškoćama i na one koji imaju "prigovor savesti" na posedovanje vatrenog oružja, rekao je Kronik.

Kriminal u Nelsonu, gradiću koji ima samo jednog policajca, sastoji se uglavnom od sitnih krađa, rekao je Kronik. U tom gradiću, 80 kilometara severno od Atlante, živi 1.300 ljudi.

Slični propisi o oružju su prošlog meseca predloženi, ali odbijeni u dva mala grada u američkoj državi Mejn.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dutch

    2. april 2013 | 13:20

    Citaj tekst pre nego sto prokomentarises

  • Gandalf

    2. april 2013 | 12:25

    Kakvi carevi. Usput, da li se obaveza posedovanja oružja odnosi i na te kriminalce čiji rast treba da spreči ova mera?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA