LICA TRAGEDIJE: 12 devojčica i 8 dečaka žrtve pokolja u Njutaunu! (FOTO)

U masakru u Konektikatu ubijeno je 12 devojčica i osam dečaka, uzrasta šest i sedam godina. Neki od njih ubijeni su sa male razdaljine. Ubijeno je i šest odraslih osoba, starosti od 27 do 56 godina. Mrtvozornik kaže da je to nešto "najgore što je ikad video"

  • 0

Policija je večeras saopštila imena 26 osoba ubijenih u prekjučerašnjem masakru u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu, u američkoj državi Konektikat, među kojima je bilo 12 devojčica i osam dečaka uzrasta šest i sedam godina.

Kako je preneo Rojters, jedna od ubijenih devojčica u masakru je pre četiri dana proslavila sedmi rođendan.

Ubijeno je i šest odraslih ženskih osoba, saopštio je načelnik medicinskih istraživanja u Konektikatu Ejč Vejn Karver II (H. Wayne Carver II).

Ubijene su imale između 27 i 56 godina.

Karver, koji je nadzirao autopsije svih žrtava, a mnoge od njih i sam izvršio, rekao je da je to bilo "najgore što je ikad video".

Prema njegovim rečima, žrtve su upucane nekoliko puta iz poluautomatskog oružja, a neki od đaka bili su ubijeni sa male razdaljine, preneo je AP.

Prema izjavama svedoka, ubica nije rekao ni reč dok je pucao u decu i kasnije je izvršio samoubistvo.

Vlasti su saopštile da se napadač ubio, a Karver je najavio da će autopsija njegovog i leša njegove majke, ubijene u blizini škole u njenoj kući, biti izvršena sutra.

U masakru je život izgubilo 28 ljudi, a na spisku žrtava nije objavljeno ime napadača, kog je policija, zasad nezvanično, identifikovala kao Adama Lancu, niti njegove majke.

Policija je ranije rekla da je prikupila "neke vrlo dobre dokaze" o motivima ubice, što će pomoći da se stekne kompletan uvid u to kako je i zašto izvršio stravičan zločin.

Prema policijskim saznanjima, i majka ubice Nensi Lanca bila je strastveni kolekcionar oružja i imala je pištolje koje obično koristi policija (Sig Sauer i Glock), kao i vojničku pušku "bušmaster M4" (Bushmaster .223 M4).

Prema izjavama policajaca upoznatih sa istragom, veruje se da je Adam patio od poremećaja ličnosti, a živeo je sa majkom.

Njegov stariji brat, 24-godišnji Rajan, rekao je policiji da nije bio u kontaktu sa Adamom od 2010. godine.

Veruje se da on nije učestvovao u masakru.

Rojters ističe da je u SAD do sada bilo mnogo masovnih ubistava, ali da su retko žrtve bile toliko mlade, kao i da su oživele diskusije o američkim propisima o oružju.

Britanska agencija podseća da je ovo jedno od najstrašnijih ubistava u školi, posle ubistva 13 učenika i nastavnika u školi "Kolombajn" (Columbine), u Koloradu, 1999. godine.

(M. B. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA