PERANOVIĆEVI SVEDOCI: Nije lečio batinama!

Svedoci na suđenju Branislavu Peranoviću, optuženom za ubistvo štićenika Nebojše Zarupca, tvrde da se u kampu sila nije primenjivala kao deo terapije, već u specifičnim situacijama narušavanja reda

  • 11

Saslušanjem osam svedoka odbrane nastavljeno je suđenje suspendovanom svešteniku Branislavu Peranoviću, optuženom za ubistvo štićenika Centra za odvikavanje od droge "Sretenje" Nebojše Zarupca, a nastavak procesa zakazan je za 9. maj zbog sprečenosti sudskog veštaka da se pojavi pred sudskim većem.

Prema mišljenju advokata odbrane Ilije Radulovića, svedoci su potvrdili da se u kampu sila nije primenjivala kao deo terapije, već u specifičnim situacijama narušavanja reda, uz dozvolu samih štićenika i njihovih porodica.

- Svedoci su to potvrdili, a to tvrdi i sveštenik Branislav Peranović. Ostaje da se pred sudom pojavi sudski veštak s Instituta za sudsku medicinu doktor Đorđe Alimpijević i odgovori usmeno na moja pitanja. Ja ću, kao zastupnik optuženog, tražiti novo veštačenje, jer smatram da ovo nije kvalitetno urađeno - rekao je Radulović novinarima.

On je pojasnio da nije zadovoljan analizom jetre ubijenog Zarupca jer nisu rađene analize koje dokazuju da je ona bila već oštećena upotrebom narkotika.

Pravni zastupnik porodice Zarubac Dušan Pašić rekao je za da su svedočenja bivših štićenika kotradiktorna jer je deo njih bio fizički kažnjavan, ali su tvrdili da toga nije bilo u kampu.

- Oni (bivši štićenici) su se uglavnom izjašnjavali pohvalno o radu u kampu, ali su toliko protivrečni da ih sud verovatno neće uzeti u obzir. Jedan je tvrdio da nikada nije video da neko dobija batine, ali je, na moje pitanje da li je kažnjavan, rekao da je dobio batine - naveo je Pašić.

Suspendovani sveštenik Branislav Peranović je, prema optužnici, 6. avgusta 2012. godine u svojoj kući u Jadranskoj Lešnici naneo veći broj udaraca šipkom i pesnicama Nebojši Zarupcu, što je izazvalo povraćanje i gušenje želudačnim sokom.

Viši javni tužilac u Šapcu podigao je optužnicu za teško ubistvo, a za to delo zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemam

    2. april 2013 | 21:11

    Njegova rec ce da pobije video snimke, forografije i les mladica?

  • Бајкер

    2. april 2013 | 17:07

    Познајем перановића лично,нећу говорити ни за ни против њега.Чињеница је да су нарко дилери широм наше отаџбине одахнули кад је он ухапшен.Знам,многи кажу да су бајкери наркомани.Има кукоља.Ја лично имам 42 давања крви.А сад браћо Срби,удрите по минусима.

  • Бајкер

    2. april 2013 | 18:00

    Редакцијо,пустите ми коментар.немојте да сте као блиц или курир.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA