OPTUŽNICA: Sveštenik Peranović odgovara za teško ubistvo

Branislav Peranović je u toku svirepog prebijanja sa smrtnim ishodom štićenika Nebojše Zarupca bio svestan i do kraja nedelje mu sledi podizanje optužnice

  • 7

Branislav Peranović, sveštenik koji je osumnjičen da je 6. avgusta u Centru za lečenje zavisnika "Sretenje" u Lešnici kod Loznice nasmrt pretukao štićenika Nebojšu Zarupca (39) iz Valjeva, do kraja sedmice bi trebalo da bude optužen za taj zločin.

Peranović je u pritvoru, a u međuvremenu je nastavljen pretkrivični postupak u vezi sa istragom poslovanja "Sretenja". O uplatama i donacijama centru, i to u iznosu većem od 120.000 evra, kao i podizanju novca s računa, mišljenje bi trebalo da da i Poreska uprava.

Osumnjičeni Peranović je u trenutku zločina bio uračunljiv, utvrdili su veštaci neuropsihijatrijskog tima zatvorske bolnice Centralnog zatvora u Beogradu, na koje ga je uputio Viši sud u Šapcu. Sudu je istovremeno dostavljen i nalaz veštaka sudsko-medicinske struje koji je potvrdio nalaze obdukcije da je štićenik umro zbog gušenja sopstvenim želudačnim sadržajem, kao i da je imao obilno unutrašnje krvarenje nastalo od silnih udaraca po telu. Svi ti nalazi su prosleđeni nadležnom tužilaštvu.

Peranović je uhapšen odmah posle zločina i od tada je u pritvoru. Prethodno je bio upravnik rehabilitacionog centra za narkomane "Crna Reka", a u javnosti je postao poznat nakon video-snimka na kojem se vidi kako u tom centru lopatom prebija štićenike.

(Lj. V. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boban

    6. decembar 2012 | 09:17

    Đavo u svešteničkoj odori.Jedino njegovo doživotno zatvaranje bi bilo dobitak za cjelu Srbiju.

  • A sta imaju da kazu saucesnici

    6. decembar 2012 | 12:22

    Sta imaju da kazu saucesnici? Ovaj sve preuzeo na sebe da bi spasio sina i ostale koji su takodje ucestvovali tu?

  • jelena

    6. decembar 2012 | 12:53

    Treba i da odgovaraju saucesnici koji su ga drzali i tukli sa njim,a i onaj sto mu je dao blagoslov za rad kao i sve nadlezne institucije koje nisu reagovale na postojanje ovakvog "centra".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA