Neće biti istrage protiv vladike Lavrentija

Porodica Zarubac optužila je episkopa za podstrekivanje na teško ubistvo i podstrekivanje na zlostavljanje i mučenje. Postupak pred istražnim sudijom u Šapcu pokrenuli su oštećeni nakon što je isti zahtev odbilo tužilaštvo

  • 9

Krivično veće Višeg suda u Šapcu odbilo je zahtev za sprovođenje istrage protiv episkopa Lavrentija. On je prošle nedelje saslušan u okviru slučaja koji je pokrenut protiv sveštenika Branislava Peranovića.

Peranović je optužen za ubistvo Nebojše Zarupca, u centru za odvikavanje od narkomanije "Sretenje". Istražni sudija u ovom postupku nije dala saglasnost za sprovođenje istrage protiv vladike Lavrentija.

Prema rečima Vladimira Terzića, pravnog zastupnika vladike Lavrentija, odluka suda nije konačna, jer se očekuje žalba porodice Zarubac.

- Očekujemo da će se oni žaliti u naredna tri dana Apelacionom sudu, ali je za očekivati istu odluku. Da bi neko bio osuđen za delo koje se stavlja na teret, to bi značilo da je stvarao i učvršćivao odluku da neko izvrši krivično delo, što vladika svakako nije činio - rekao je Terzić.

Porodica Zarubac optužila je episkopa za podstrekivanje na teško ubistvo i podstrekivanje na zlostavljanje i mučenje. Postupak pred istražnim sudijom u Šapcu pokrenuli su oštećeni,  nakon što je isti zahtev odbilo tužilaštvo.

Advokat Vladimir Terzić rekao je ranije da očekuje pozitivnu odluku po vladiku, navodeći da je od početka jasno da navodi prema kojima se vladika optužuje za podstrekivanje na ubistvo i nasilničko ubistvo nisu osnovane.

Danas je nastavljeno suđenje i Branislavu Peranoviću, optuženom za smrt Nebojše Zarupca, štićenika centra za odvikavanje od narkomanije "Sretenje".

(Telegraf.rs / B92, Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    2. april 2013 | 23:29

    Odbilo zahtev? Ma cudo jedno da se to desi.Celu SPC bi trebalo na goli otok od irineja do najmanjeg jer su oni najvece zlo srbije!!!!!

  • Gogy

    3. april 2013 | 03:58

    Sve sama bagra

  • русија

    3. april 2013 | 00:25

    е мој bosnjak јадан ли си. некад ми вас је тачно жао, ал малкице. појешће вас ваша поганштина и заблуда

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA