DOBRA VEST: "Panasonik" ostaje u Srbiji!

Japanska firma "Panasonik" potpisala je ugovore o kupovini objekta, koji je nekad bio u vlasništvu nemačkog "Reuma", u kome posluje i time i ozvaničila svoj dugoročniji ostanak u Srbiji

  • 0

Japanska firma "Panasonik", koja posluje u Svilajncu, potpisala je ugovore o kupovini objekta u kome posluje i time i ozvaničila svoj dugoročniji ostanak u Srbiji.

Objekat je bio u vlasništvu nemačkog Reuma i veličine je 10.000 kvadrata, a Japanci se do sada nisu izjašnavali da li će ostati u Srbiji.

Predstavnici "Panasonika" potpisali su dva ugovora, Ugovor o prodaji nepokretnosti sa SBER Bankom, kojim su postali vlasnici objekta veličine oko 10.000 m kvadratnih i Ugovor o regulisanju prenosa prava na zemljište sa opštinom Svilajnac, a radi se o 2,90 hektara zemljišta.

Objekat čiji je vlasnik "Panasonik" nekada je bio u vlasništvu nemačkog "Reuma" i sastoji se od poslovnih prostorija i proizvodne hale.

Ugovore su potpisali generalni direktor "Panasonic Lighting"-a za Evropu Hirojašu Eriguči (Hiroyasu Eriguchi), generalni direktor "Panasonic Lighting Devices Serbia" Dirk Bantel i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

"Panasonik" u Svilajncu posluje 30 meseci i posle brojnih pregovora doneli su odluku da kupovinom ovog objekta i zemljišta ostanu u Srbiji i nastave proizvodnju:

- Smatram da je ovo danas jasan signal da počinjemo da sprovodimo sledeći korak u istoriji "Panasonika". "Panasonik" uveliko napreduje u opštini Svilajnac, a u bližoj budućnosti primetićete i dalje pomicanje u oblasti novih tehnologija, koje će se proizvoditi baš u Svilajncu. Ovo je jasna poruka i signal opštini Svilajnac i Srbiji da će "Panasonik" nastaviti da posluje i proizvodi u Svilajncu kao i do sada, uz mogućnost dodatnih investicija - izjavio je Dirk Bantel, generalni direktor "Panasonic Lighting Devices Serbia".

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA