EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO: Marko Mišković pušten, stavljena mu narukvica!

Vlasniku firme "Mera investment fund" određena je mera kućnog pritvora uz obavezu nošenja aparata za elektronski nadzor. Mišković je u pritvoru proveo četiri meseca

  • 8

Sinu Miroslava Miškovića i vlasniku firme "Mera investment fund" Marku Miškoviću pušten je iz zatvora, jer mu je određen kućni pritvor, uz obavezno nošenje elektronske narukvice.

Kako Telegraf saznaje, Mišković je oko 16 časova pušten iz Centralnog zatvora i prebačen u svoju kuću.

- O zameni pritvora za kućni pritvor Marku Miškoviću odluku je doneo sudija za prethodni postupak na poseban predlog njegove odbrane - rekao je Miškovićev branilac Nebojša Maraš agenciji Tanjug.

Podsetimo, Marko Mišković priveden je početkom decembra, od kada mu je, kao i njegovo ocu, nekoliko puta produžavan pritvor.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, vlasnik firme "Mera investment fund" Marko Mišković,  i vlasnik "Nibens grupe", "Šer korporacije" i PTP Niš Milo Đurašković sumnjiče se za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Oni su osumnjičeni da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili finansijska sredstva i imovinu iz privatizovanih putarskih preduzeća čime su nezakonito pribavili imovinsku korist od preko 30 miliona evra za Miroslava i Marka Miškovića i Mila Đuraškovića.

Marku Miškoviću, vlasniku "Mera investment fund BV" sa Holandskih Antila, pribavljena je imovinska korist u iznosu od oko 18 miliona evra razlikom u ceni kupovine i prodaje 47,59 odsto akcija PZP-a Niš, saznaje naš portal.

Mišković je prvi put saslušan 7. decembra, a dva dana kasnije je sprečen u pokušaju da ode u London.

Inače, u međuvremenu, Miškovićeva verenica Jovana Nikolić rodila je ćerku.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    3. april 2013 | 19:29

    TOLIKO O MISKOVICIMA IPAK CE NA SLOBODU I PODMAZATI LOVOM SVE I PRAZNA PRICA SVE!DJILAS TAJKUN VODI JOS GRAD.UAAA

  • Mihailo

    3. april 2013 | 18:23

    Neka mu je sretna sloboda..kako god i sta god ko mislio..on i njegov otac su gradili..radili u srbiji..mnogo pre njih treba u bukagije..pozd..

  • G-Man

    3. april 2013 | 23:30

    Uskoro ce mu se i cale pridruziti sa nanogicom i veseloooo.... Srbijo medju sljivama.... :-(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA