AUSTRIJA: Ugostitelj zabranio ljubljenje u restoranu

Iz poštovanja prema našim radnicima i inostranim gostima, molimo vas da se uzdržite od razmene nežnosti, napisao je vlasnik na zidu lokala

  • 3

U jednom restoranu u blizini železničke stanice u Insbruku vlasnik je uveo zabranu ljubljenja gostiju.

- Iz poštovanja prema našim radnicima i inostranim gostima, molimo vas da se uzdržite od razmene nežnosti - napisano je na zidu pored kućnog reda.

Privredna komora pokrajine Tirol je već primila dve žalbe parova koji su izbačeni iz lokala, potvrdio je šef odseka za turizam i ugostiteljstvo Peter Trost.

Na osnovu tih prijava je Privredna komora obavila razgovor sa ugostiteljem koji je kazao da mu nije problem ako se parovi drže za ruke, ili poljube pred rastanak.

Međutim, ugostitelj Keramedin Korkmaz insistira na zabrani, dodajući da goste upozorava ako "razmenjuju nežnost", a ukoliko to ne prestanu on ih zamoli da napuste objekat.

Privredna komora ukazuje da ugostitelji imaju pravo da zamole goste koji se nepristojno ponašaju da napuste lokal. Međutim, nije dozvoljena diskriminacija na osnovu etničke pripadnosti, pola ili hendikepa.

Nakon što se u medijima pojavila vest o zabrani ljubljenja, u restoranu u Insbruku formirani su forumi na internetu u kojima se pozivaju ljudi na kršenje zabrane, a najavljeno masovno ljubljenje još nije održano.

Korkmaz se pravda da su neki gosti iskorišćavali činjenicu da je objekat veličine 500 kvadrata, i zbog toga ima skrivene kutke, pa je bilo i slučajeva seksa.

- Nije moj zadatak da učim goste, ali pazim na čistoću i kvalitet, i zato očekujem pristojno ponašanje - poručio je ugostitelj, koji već 11 godina drži lokal "Insieme" u blizini železničke stanice.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mani

    3. april 2013 | 22:36

    H ha samo ime ugostitelja se vidi iz aviona da je jedan od onih ........ Sto u svojoj zemlji vodi ljubav u mraku sa zenom ,,,, a mozda joj i oci prekriva za to vreme ,,,, bog ce ga znati kakva cistoca i njegova tralala ....

  • slavko

    4. april 2013 | 05:53

    ma da turcin poceo da upraznjuje islam u Insbruku,koji dilo..pa gde to moze nekome da zabrani u Austriji haha ..idi u tursku bre.

  • PogresanRaj

    4. april 2013 | 00:04

    Podržavam! :-) S obzirom da su restorani i kafići mesta gde se ide da bi se covek opustio i uživao, a ne da gleda napaljene maloumne osobe koje samo sto se ne poje*u za stolom! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA