Advokat Miše Banane: Radulović hoće u Srbiju

- Preko porodice sam pokušao da ga nagovorim da dođe na današnje suđenje i da istrpi pritvor. Molim vas da stvorite uslove da se on brani pred ovim sudom, jer on ima porodicu, majka mu je na samrti zbog ovakve situacije - kaže Bananin advokat Velisav Milutinović

  • 0

Advokat Velisav Milutinović, branilac Rodoljuba Radulovića, kome je danas počelo suđenje po optužbama da je sa Darkom Šarićem učestvovao u švercu preko 1,8 tona kokaina iz Argentine u Španiju, najavio je da Miša Banana ima nameru da dođe u Srbiju i iznese svoju odbranu.

Ja nisam u kontaktu s njim, ali sam preko porodice pokušao da ga nagovorim da dođe na današnje suđenje i da istrpi pritvor i sve ostalo što bi ga čekalo. Molim vas da stvorite uslove da se on brani pred ovim sudom - rekao je Milutinović i ukazao da se Radulović nepravedno pominje u negativnom kontekstu kao čovek koji čak destabilizuje političku situaciju.

- Moram da skrenem pažnju da se njemu ovde ne sudi kao organizatoru. On je optužen kao samo jedan od članova grupe, osmi po redu na poslednjoj optužnici. Moram da ukažem na to, jer on ima porodicu, majka mu je na samrti zbog ovakve situacije - rekao je Radulovićev advokat i najavio da će se tokom suđenja truditi da dokaže da je njegov klijent bio u kontaktu s pojedinim ljudima sa optužnice, ali i sa ljudima iz sveta politike, privrede i estrade.

On je, takođe, istakao da su kontakti Radulovića i sadašnjeg premijera bili striktno prijateljske prirode, kao i da je on imao kontakte i u prošlosti sa političarima kao što su Radoje Kontič, Radoman Božović, Ante Marković, kao i pojedine diplomate iz Rusije.

Suđenje Šariću i Raduloviću, po optužnici na kojoj se nalazi 26 osoba, od kojih je 16 u bekstvu, danas je počelo čitanjem optužnice.

U toj optužnici navodi se da su Darko Šarić, odbegli Goran Soković, pokojni Dragan Dudić Fric i Željko Vujanović neutvrđenog dana 2006. organizovali kriminalnu grupu kako bi trgovali kokainom, a sve u cilju sticanja finansijske koristi koja je ubacivana u legalne tokove, u kojoj je bio i Radulović.

- Stvorili su plan da kokain nabavljaju u Južnoj Americi i preko ostalih pripadnika grupe ga smeštaju u iznajmljenim stanovima u Brazilu i Argentini, a zatim prebacuju na prekookeanske brodove i transportuju u Evropu - piše u optužnici.

Kako se navodi, u aprilu 2009. pripadnici grupe na prekookeanskim brodovima "Verti" i "Golden", koji su u vlasništvu Radulovića, poznatijeg kao Miša Amerika i Miša Banana, prošvercovali su najmanje 1,8 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu, odnosno iz Argentine u Španiju. U optužnici se navodi i da je droga bila sakrivena u legalnim tovarima soje.

Kao ključni svedok šverca kokaina Radulovićevim brodovima tokom postupka biće saslušan svedok-saradnik Draško Vuković, koji je direktno učestvovao u ovome i koji je ranije detaljno ispričao kako, od koga i po čijem nalogu je droga švercovana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA