Ovako bi izgledao novi rat na Korejskom poluostrvu (VIDEO)

"Ukoliko bi Severna Koreja napala, možemo očekivati veliku količinu ispaljenih raketa koje bi bile usmerene na ciljeve u Južnoj Koreji, prvenstveno Seul", kažu stručnjaci. Međutim, Jug i Amerika bi ubrzo prevladali i Pjongjang bi bio pokoren i bačen na kolena

  • 2

Na kanalu Si-En-En danas uživo u programu voditelj Tom Forman i penzionisani general Džejms Marks komentarisali su potencijalne opasnosti ukoliko izbije rat između dve Koreje

- Ukoliko bi Severna Koreja napala, možemo očekivati veliku količinu ispaljenih raketa koje bi bile usmerene na ciljeve u Južnoj Koreji, prvenstveno Seul - komentariše Džejms Marks dešavanja u slučaju otvaranja vatre.

Vojne trupe severnog dela zemlje smeštene su u brdima, pa bi ih bilo veoma teško napasti i uzvratiti im.

Sa Severa bi specijalne trupe krenule vodom, brodovima i podmoricama, nišanile bi mete koje su već unapred isplanirane.

Na pitanje voditelja šta bi u slučaju uradila Južna Koreja koja sigurno ne bi sedela skrštenih ruku, general kaže da će joj američka vojska priteći u pomoć.

- Potrebno je obezbediti više letelica. Imamo avione u Japanu, avione u Južnoj Koreji i znate da će oni uspeti da se odbrane od napada i kad se to desi, u potpunosti će moći da imaju prevlast nad vazdušnim prostorom - navodi Marks i dodaje da bi Južna Koreja zatim verovatno nastavila da gađa ciljeve kao na primer mostove, da bi ograničila kretanje u susednoj Koreji.

Ukoliko bi Severna Koreja napala, Južna i SAD bi odmah reagovale i kontrola bi bila uspostavljena u roku od 5-6 dana.

Ipak, general Marks ne očekuje da će do napada doći, jer su rizici preveliki, što posebno razume Severna Koreja.

HAKERI NAPALI TVITER NALOGE SEVERNE KOREJE

Na Flikr nalogu Uriminzokirija danas se mogla videti Kimova slika sa prasećom njuškom i crtežom Mikija Mausa preko grudi. 

I još mnoštvo profila za koje se veruje da su nalozi Severne Koreje hakovani su danas na Tviteru i Flikru.

Rusija je danas saopštila da je "u potpunosti neprihvatljivo" da Severna Koreja ne poštuje rezolucije Saveta bezbednosti UN.

- Nepoštovanje rezolucija Saveta bezbednosti UN (o zabrani korišćenja nuklearnog oružja) od strane Severne Koreje je u potpunosti neprihvatljivo - rekao je portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukačević.

(M. R. / Izvor: CNN.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. april 2013 | 17:23

    I ovi amerikanci prokleti moraju da budu zaprska u svakoj čorbi

  • The X Files

    4. april 2013 | 19:51

    Ruski izvori kazu da Ameri u haosu prebacuju Patriot sisteme iz Evrope i Turske zajedno sa strteskim bombarderima na Pacific. Zasto kazu ako Severna Koreja nemoze da dobaci ni do Alaske? Cak Ruski i Kineski izvori kazu da su u roku od sat vremena sve vojne analiticare zamenili novim u samom Pentagonu.I to bas onima koji su mesecima ukazivali da nuklearna pretnja dokazi iz Severne Koreje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA