BRAVO AKADEMCI: Koncert studenata FMU za Tijanino srce

Novac prikupljen na koncertu Simfonijskog orkestra i Operskog studija FMU 7. aprila u Kolarčevoj zadužbini pod nazivom "Šeherezada za Tijanu" biće upućen za pomoć devojčici koja se bori za život

  • 0

Fakultet muzičke umetnosti iz Beograda pridružiće se akciji "Borba za Tijanino srce" koncertom Simfonijskog orkestra i Operskog studija FMU 7. aprila u Kolarčevoj zadužbini pod nazivom "Šeherezada za Tijanu".

Kako je danas saopštila ova viskoškolska ustanova, novac prikupljen na koncertu biće upućen za pomoć Tijani Ognjanović. Pred koncert na ulazu u salu biće postavljene kutije u kojima posetioci mogu donirati novac.

Studenti FMU u okviru redovnih nastavnih aktivnosti održavaju veliki godišnji koncert, već decenijama obogaćuju muzički život Srbije koncertima koje dva puta godišnje održavaju pred publikom a za koje se sa svojim profesorima pripremaju mesecima u sklopu redovne nastave.

Na koncertu u nedelju pored studenata u orkestru i solo pevača biće premijerno izvedeno delo studenta kompozicije Vladimira Trmčića "Zeleno sunce Janusa". Operski studio pripremila je docent Dragana Branisalava Radaković a dirigent Bojan Suđić predvodiće mlade umetnike na koncertu u Kolarčevoj zadužbini.

Na programu je delo Trmčića "Zeleno sunce Janusa" sa solistom Slađanom Cvejić, violina. Ariju Tri dame iz opere "Čarobna frula" Volfganga Amadeusa Mocarta pevaće Olivera Tičević, Jovana Čurović i Tamara Grubin a ariju iz Mocartove opere "La Clemeza di Tito" Ana Kovačević i Milica Jovičić.

Duet Lise i Poline iz opere "Pikova dama" Petra Iljiča Čajkovskog uz pratnju svojih kolega u studentskom orkestru izvešće Gorana Radenović i Maja Mijatović koja je na upravo završenom 43. međunarodnom takmičenju muzičke omladine u solo pevanju osvojila treće mesto.

Duet iz retko izvođene opere "Masnadieri" Ðuzepea Verdija izvešće Sava Vemić i Ana Kovačević a duet iz opere "La fille de regement" Gaetana Donicetija Olivera Tičević i Nenad Čiča. Popularnu "Karmen" Žorza Bizea pevaće Višnja Radosav, Ana Kovačević i Milica Jovičić.

Na kraju godišnjeg koncerta studenata FMU Simfonijski orkestar izvešće simfonijsku svitu Nikolaja Rimskog Korsakova "Šeherezada".

Simfonijski orkestar FMU ima dugu tradiciju uspešnih koncerata, još od pedesetih godina prošlog veka kada su sa studentnima radili renomirani umetnici i pedagozi Vojislav Ilić sa horom i Dušan Skovran sa orkestrom.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA