IZBORI U CRNOJ GORI: Vujanović i Lekić danas u političkom ringu!

Lekić je izbornu kampanju fokusirao na povezanost vladajućeg DPS sa kriminalom i korupcijom, ali istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Vujanović ima prednost u odnosu na Lekića

  • 0

U Crnoj Gori danas će biti održani predsednički izbori, na kojima će se nadmetati samo dva kandidata - predstavnik vladajuće Demokratske partije socijalista i aktuelni šef države Filip Vujanović i opozicioni predstavnik Miodrag Lekić.

Građani Crne Gore glasaće na 1.169 biračkih mesta, birališta će biti otvorena u sedam, a zatvorena u 20 sati. Današnji predsednički izbori biće šesti od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, odnosno drugi nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Lekić je izbornu kampanju fokusirao na povezanost vladajućeg DPS sa kriminalom i korupcijom, kao i na obećanje da će kada postane predsednik srušiti kriminalnu piramidu, dok se Vujanović predstavlja kao kandidat koji od grada do grada obećava stabilnost i bolji životni standard.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Vujanović ima prednost u odnosu na Lekića.

Partije manjinskih naroda u Crnoj Gori podržavaju Vujanovića na predsedničkim izborima, ali je interesantno to što je Socijaldemokratska partija, čiji je lider Ranko Krivokapić, iako je dugogodišnji koalicioni partner DPS, poručila da neće glasati za Vujanovića, odnosno neće izaći na birališta 7. aprila.

Opozicioni Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Pozitivna Crna Gora podržaće Lekića u predsedničkoj trci.

Biračko pravo na predsedničkim izborima u Crnoj Gori ima 511.405 građana, saopštila je Državna izborna komisija.

Prema podacima Državne izborne komisije, najviše glasača je u Podgorici 146.787, a najmanje u Šavniku 1.786.

Predsednički izbori koštaće tu državu oko 1,2 miliona evra, od čega je 800.000 evra predviđeno za sprovođenje izbora, a 400.000 evra za izbornu kampanju.

Izborni proces nadgledaće posmatračke misije OEBS-a i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA