Katolička crkva podržava antićirilične proteste u ZG!

Jedan od glavnih organizatora protesta za odbranu Vukovara Tomislav Josić i predsednik Specijalne policije Josip Klem u više navrata dobili su prostor u službenom glasniku crkve - "Glasu Koncila"

  • 4

Podršku iz senke antićiriličnim protestima u Zagrebu i širom Hrvatske, po svemu sudeći, pružala je i Katolička crkva.

Jedan od glavnih organizatora protesta za odbranu Vukovara Tomislav Josić i predsednik Specijalne policije Josip Klem u više navrata dobili su prostor u službenom glasniku Katoličke crkve - "Glasu Koncila".

Josić je u tom listu u novembru 2011. izneo žaljenje što je Vukovar vraćen u Hrvatsku mirnim putem.

- Sigurno bi sve bilo drugačije da nije bilo mirne reintegracije. To je možda najgora stvar koja je Vukovaru mogla da se desi - izjavio je tada Josić.

Pred kraj prošle godine "Glas Koncila" je Josipu Klemu i njegovoj ulozi u organizovanju veteranskih okupljanja posvetio celu stranu.

Manjine, pa tako i Srbi, po ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina i zakonima koji iz njega proizilaze imaju pravo na upotrebu svog jezika i pisma u opštinama, gradovima i županijama gde ih je više od 33 odsto prema popisu stanovništva iz 2011. godine. Prema rezultatima propisa, to pravo mogli bi ostvariti u 21 opštini i dva grada - Vukovaru, gde živi 35 odsto Srba i u Vrbovskom.

(M. R. / Izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA