300 taksista osvetlelo pistu da bi avion sa bolesnom bebom poleteo (VIDEO)

Taksisti su se odazvali na poziv lokalne radio-stanice jer u Kontamani, jednom od najsiromašnijih mesta u Peruu, nema bolnice, a ni osvetljene piste, pa avioni mogu da polete samo danju

  • 5

Oko 300 taksista parkiralo je svoja vozila pokraj piste kako bi osvetleli put malom avionu koji je sa teško bolesnom majkom i novorođenim detetom trebalo da poleti prema bolnici.

Taksisti su se odazvali na poziv lokalne radio-stanice jer u Kontamani, jednom od najsiromašnijih mesta u Peruu, nema bolnice, a ni osvetljene piste, pa avioni mogu da polete samo danju.

Avionom je u najbližu bolnicu u gradu Pukalpa prevezen i mladić Samuel Tamani (17), koji je bolovao od leptospiroze, bolesti koja se prenosi preko životinja i urina glodara, ali tamo je preminuo od posledica bolesti.

Životi 31-godišnje Melite Muriete Vali i bebe bili su ugroženi zbog teškog porođaja.

- Uvek smo bili narod sa srcem - kazao je radijski voditelj Adolfo Lobo nakon što je avion uspešno poleteo.

I u ovom, kao i u slučaju naše Tijane Ognjanović koja danas putuje u Hjuston pokazalo se da na svetu postoji mnogo humanih ljudi koji su spremni da se udruže i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA