Podgorički "Dan" objavio spisak navodno manipulisanih građana

Prema navodima ovog lista, ovim biračima je promenjeno mesto glasanja, iako žive na istoj adresi gde su bili i prilikom ranijih izbora

  • 0

Podgorički list "Dan" objavio je spisak 1.584 građana Crne Gore, čijim je biračkim pravom, navodno, vlast pokušala da manipuliše na predsedničkim izborima održanim u nedelju, 7. aprila.

Tim građanima je, po objašnjenju, promenjeno mesto glasanja, iako žive na istoj adresi gde su bili i prilikom ranijih izbora. To je, prema oceni lista, najdrastičniji primer zloupotrebe glasanja na predsedničkim izborima.

Državna izborna komisija Crne Gore još nije saopštila konačne rezultate predsedničkih izbora.

Na osnovu preliminarnih rezultata, predsednički kandidat i dosadašnji predsednik Filip Vujanović osvojio je 51,2, a njegov protivkandidat Miodrag Lekić 48,7 odsto glasova.

Lekić i njegov izborni štab, međutim, odbijaju da priznaju pobedu Vujanovića i traže ponovnu kontrolu izbornog procesa.

Dok DIK ne saopšti konačne rezultate, neće zasedati Skupština Crne Gore, niti njeni odbori. Zbog postizborne konfuzije, stala je, izgleda, i aktivnost crnogorske vlade, a novonastala situacija ne ide u prilog ni privredi.

Skupština Crne Gore trebalo je da raspravlja o statusu Kombinata aluminijuma u Podgorici, ali je sednica odložena dok DIK ne saopšti konačne rezultate predsedničkih izbora.

(Telegraf / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA