UMOLILI SMO PUTINA: "Fijat" ide za Rusiju

- Rusija je obećala da će dozvoliti bescarinski uvoz određene kvote "Fijatovih" automobila proizvedenih u Srbiji, iako to nije njen ekonomski interes - rekao Ivica Dačić na kraju posete Rusiji

  • 4

Na kraju posete, tokom koje je razgovarao sa predsednikom i premijerom Rusije Vladimirom Putinom i Dmitrijem Medvedevom i predstavnicima "Vnještorgbanke" (VTB), premijer Srbije Ivica Dačić je spskim novinarima izjavio da uvoz "Fijatovih" automobila nije prioritet za Rusiju.

- Ona ima svoju automobilsku industriju, ima milion zaposlenih u toj industriji, koja i sama ima problema. Nelogičan je zahtev da nam oni odobre da izvoz "Fijata" bude pod režimom slobodne trgovine, jer imaju svoje proizvođače - rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je "molio" Putina, jer više ne može da "izdrži pritiske javnosti i ministra finansija Mlađana Dinkića, da pristane na bescarinski uvoz".

- Putin mi je obećao da će to da učini, da će uvesti neke male količine za početak - rekao je premijer Srbije.

On je dodao da će Rusija to uraditi jedino zbog privilegovanog partnerstva sa Srbijom.

- Ako bi se gledao ekonomski interes, oni su apsolutno protiv toga, jedino zbog tog našeg privilegovanog partnerstva, odnosno statusa koji imamo ovde (u Rusiji), oni će izaći u susret tim zahtevima. Odobriće određene kvote koje će na početku biti znatno manje od onoga što "Fijat" može da proizvede - naveo je srpski premijer.

Dodao je da je Srbija za početak tražila kvotu od 10.000 automobila.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shone

    11. april 2013 | 14:30

    I onda mi jurisamo ka EU,a udaljavamo se od Rusije koja nam pomaze ... pa ko je tu lud ...

  • Alex

    11. april 2013 | 14:38

    U znak zahvalnosti dati im rašku oblast na korišćenje sto godina.

  • xxxxx

    11. april 2013 | 15:25

    Dobro sto nam daju ista kako se ponašamo, sto kaze nas narod hocemo "jednom guzicom na dve stolice" a na kraju se izmaknu obe pa padnes na patos, nikako mi da se opametimo, svi se okreću nekoj sili (nebitno kojoj) samo smo mi kao pametni i fini i mi hocemo sa svima da budemo dobri, prijateljski nastrojeni, cak i sa onima koji nas pljuju, bombarduju i sistematski uništavaju, mi smo u skloli takve likove koji hoce da budu sa svima kao dobri zvali ulizguzi#ce, jaj#re i jos mnoga druga pogrdna imena, netreba dozvoliti da kao narod budemo takvi zbog pojedinaca i njihove politike (za koju su placeni od strane zapada)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA