NEMAČKA: Bivši predsednik optužen za korupciju!

Ukoliko ovaj slučaj bude procesuiran, Vulf bi mogao da postane prvi bivši predsednik Nemačke koji će odgovarati pred sudom

  • 0

Bivši nemački predsednik Kristijan Vulf, koji je podneo ostavku prošle godine usred političkog skandala, optužen je danas za korupciju, saopštilo je tužilaštvo u Hanoveru.

Vulf (53) pre tri dana je odbio da prihvati sudsku nagodbu u skladu sa kojom bi istraga bila obustavljena ukoliko bi platio kaznu od 20.000 evra.

Ukoliko ovaj slučaj bude procesuiran, Vulf bi mogao da postane prvi bivši predsednik Nemačke koji će odgovarati pred sudom.

Tužilaštvo je saopštilo i da je za davanje mita optužen filmski producent David Grenevold zbog sumnje da je platio hotelski račun za Vulfa i njegovu suprugu u iznosu od preko 500 evra kako bi dobio podršku za jedan filmski projekat, javila je agencija Frans pres.

Vulf je pre nego što je postao predsednik 2010. bio zamenik predsednika Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kancelarke Angele Merkel.

Sa pretežno ceremonijalne funkcije šefa države povukao se u februaru prošle godine zbog brojnih optužbi za zloupotrebu službenog položaja dok je bio na vlasti u Donjoj Saksoniji pre izbora za predsednika.

Vulf se povukao nakon što su tužioci u Hanoveru tražili od Parlamenta da mu oduzme imunitet.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA