Levičari, studenti i bivši rudari "slavili" smrt Tačerove (FOTO)

Protivnici lika i dela Tačerove su na Trafalgar skveru nosili transparente "Imaćemo žurku" i pevali stihove "Megi je mrtva, mrtva, mrtva" i "Ding dong, veštica je mrtva" iz hit mjuzikla "Čarobnjak iz Oza"

  • 3

Stotine protivnika bivše premijerke Velike Britanije Margaret Tačer okupilo se na Trafalgar skveru u Londonu kako bi "proslavili" smrt Čelične ledi.

Radikalnim levičarima i studentima na trgu priključili su se i nekadašnji radnici rudnika uglja, koji su štrajkovali 80-ih protiv Vlade Tačerove godinu dana.

- Znam da je bila deo sistema, ali je ona naročito unosila razdor - rekao je penzionisani rudar iz Jorkšira Dejvid Daglas, izražavajući "izuzetno zadovoljstvo" zbog vesti o smrti bivše premijerke, tokom čijeg mandata su zatvoreni brojni površinski kopovi na severu Engleske.

Škotski umetnik koji živi u Londonu Zigrid Holmvud (34) na skup je došao sa kišobranom na kojem je pisalo "Ding dong", što je aluzija na pesmu "Ding dong, veštica je mrtva" iz hit mjuzikla "Čarobnjak iz Oza", koja je postala lajtmotiv skupova posle smrti Tačerove u ponedeljak za izražavanje osećanja prema njoj. Inače, tu pesmu su i večeras pevali okupljeni.

Pojedini fudbalski navijači u Liverpulu nosili su plakate protiv Tačerove, na kojima je pisalo "Imaćemo žurku", i pevali "Megi je mrtva, mrtva, mrtva".

Inače, Tačerova se zamerila navijačima zbog planova na iskorenjivanju huliganizma i propasti industrije u gradovima na severu, u kojima ima mnogo engleskih fudbalskih klubova.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D.M.

    14. april 2013 | 11:15

    A za nas kazu da smo mi primitivni...he!!

  • hercegov grad

    14. april 2013 | 11:59

    to sve opisuje takvu osobu koja ni u svojoj zemlji nije apsolutno popularan lik,a ne van nje!

  • Made_in_Sandzak

    14. april 2013 | 10:05

    Kakva glupost i primitivizam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA