KAZNE ČEKAJU NA RAMPAMA: Kontrola brzine na auto-putu bez zaustavljanja vozila!

U okviru međunarodne akcije na Koridoru 10, od 15. do 21. aprila, sa pogodnih mesta utvrđivaće se prekoračenje brzine, a policija će sačekivati vozače na naplatnim rampama

  • 20

U okviru međunarodne akcije koja će biti sprovedena na Koridoru 10 od 15. do 21. aprila, brzina na auto-putu biće kontrolisana bez zaustavljanja, najavio je MUP Srbije.

Vladimir Rebić iz MUP Srbije kaže da će se sa pogodnih mesta meriti i utvrđivati prekoračenje brzine na auto-putu, a potom će policijski službenici sačekivati vozače na naplatnim rampama i sačinjavati potrebnu dokumentaciju radi podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Vozače čekaju tri nedelje stalnih kontrola u saobraćaju, posebno na magistralnim putevima. Samo u poslednja 24 časa dogodile su se 84 saobraćajne nesreće, u kojima su poginule dve osobe.

Vremenski uslovi koji nemaju jasno definisana godišnja doba ne odgovaraju ni vozačima ni onima koji ih kontrolišu. Dug period padavina i nagli prelazak sa mokrih na suve kolovoze neminovno dovode do većeg broja nesreća.

Zato u Agenciji za bezbednost saobraćaja posebno ukazuju na najugroženije kategorije u proleće, a to su motociklisti, biciklisti i pešaci.

- Vodite računa o tome kada i koliko konzumirate alkohol, vodite računa kada učestvujete u saobraćaju u onim kritičnim satima, a to je tokom noći, posebno petkom i subotom, kada su ljudi nešto opušteniji i kao što se opuste u životu tako se opuste i u saobraćaju - poručila je Željka Zebić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Posle svih apela i akcija, Komitet za bezbednost saobraćaja procenjuje da smo daleko od cilja da prepolovimo broj poginulih u saobraćaju do 2020. godine.

- Kada sumiramo protekle tri godine, vidimo da smo na jednoj istoj liniji. Međutim, ako pogledamo sistem upravljanja bezbednošću soabraćaja, uočavamo velike nedostatke, i to kako na nivou grada tako i na nivou Republike - rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LAVINIJA

    14. april 2013 | 14:13

    KAZNU NAJBOLJE NAPLATITI UNAPRED. .NAROD IMA PRETEKLO MU JE OD ONE PRETPLATE ZA TV KOJA JE UKINUTA.PRVO KAZNA PA VOZNJA!

  • Ja

    14. april 2013 | 13:51

    Samo udrite po narodu tako je najlakše!

  • milka

    14. april 2013 | 12:54

    Hvala sto ste mi rekli da izadjem kod Grocke :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA