Ambasada Kuvajta podržala "Bitku za porodilišta"

Ambasada Kuvajta uključila se u akciju "Bitka za porodilišta" donirajući reanimacioni sto porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović – Dedinje"

  • 0

Država Kuvajt uključila se u "Bitku za porodilišta" donacijom reanimacionog stola porodilištu Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović – Dedinje".

Donaciju je u ime Ambasade Kuvajta uručio ambasador Fawzi Abdulaziz Al-Jasem.

- Država Kuvajt uvek traži načine da poboljša odnose sa Republikom Srbijom na svim poljima, među njima je i zdravstvo i medicinska nega. Zato je i potpisan sporazum između naše dve prijateljske zemlje za saradnju na tom polju - izjavio je on.

Takođe, ambasador je dodao da država Kuvajt posvećuje dosta pažnje zdravlju i medicinskoj nezi, ali i da je Ambasada primetila da Srbiji nedostaje medicinske opreme za bebe i odlučila da pomogne.

- Država Kuvajt dosta pažnje posvećuje zdravlju i medicinskoj nezi, posebno za omladinu i novu generaciju. Ambasada je primetila da u Srbiji postoji nedostatak medicinske opreme za bebe i zbog toga odlučila da organizuje donaciju određene sume za opremanje KBC "Dr Dragiša Mišović – Dedinje" u nadi da će ta oprema služiti bebama i njhovim majkama za bolju budućnost - istakao je ambasador Kuvajta u Srbiji.

U ime KBC "Dr Dragiša Mišović Dedinje“, na donaciji se zahvalio prof. dr sci. med. Radisav Šćepanović.

- Reanimacioni sto, kako mu i samo ime kaže, predstavlja vrstu medicinske opreme koja najdirektnije utiče na šanse za očuvanje života bebe u kritičnim trenucima. Od danas, zahvaljujući donaciji države Kuvajt, naše bebe imaće više šanse da prežive - istakao je prof. dr Šćepanović.

Ilir Gaši, koordinator kampanje "Bitka za porodilišta", istakao je poseban značaj međunarodne saradnje u akcijama poput ove.

- Kuvajt je hiljadama kilometara udaljen od Srbije, ali ovim činom su pokazali koliko su nam zaista blizu. Ne postoji bolji način da se izrazi prijateljstvo među narodima, i siguran sam da će narod Srbije to umeti da ceni - rekao je Gaši, koji je, takođe, podsetio i da bitka za ovo porodilište još nije završena, jer je potrebno nabaviti još po jedan ultrazvučni aparat i transkutani bilirubinometar, kao i pet EKG monitora i osam infuzionih pumpi.

"Bitka za porodilišta" je akcija Fonda "B92" koja se realizuje od jula 2012. godine, sa ciljem da se sva porodilišta u Srbiji opreme medicinskim uređajima od značaja za život i zdravlje beba. Donacijama kompanija, organizacija i običnih građana, u kampanji je do ovog trenutka prikupljena oprema ukupne vrednosti oko milion i po evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA