DAN POSLE BOSTONA: Pismo s otrovom u Kongresu SAD

Koverta u kojoj je najverovatnije bio ricin, koji je višestruko jači od cijanida, stigla je iz Memfisa u Tenesiju, a bila je upućena republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru

  • 3

Poštanska koverta koja je sadržala jak proteinski otrov ricin otkrivena je u američkom kongresu, dan nakon terorističkog napada u Bostonu.

Pismo je bilo upućeno republikanskom senatoru iz Misisipija Rodžeru Vikeru, ali mu nije uručeno, pošto je nakon provere ustanovljeno da se u koverti nalazi otrov koji je višestruko jači od cijanida. Prema navodima agencije Rojters, pismo je upućeno iz Memfisa u Tenesiju.

Istragu su preuzeli FBI i kongresna policija, kao i druge vladine bezbednosne agencije. Pismo sa materijom za koju se veruje da je otrovna upućeno je u sedište FBI u Kvantiku.

Incident s pismom dogodio se samo dan nakon terorističkog napada na bostonski maraton u kome su tri osobe izgubile život, dok je više od 180 povređeno, od kojih je 17 i dalje u kritičnom stanju. Američke vlasti još ne znaju ko stoji iza napada, a za sada se niko nije javio i preuzeo odgovornost.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jery

    17. april 2013 | 08:02

    možda je čovek naručio on line, trebalo mu za ženu.... nemojte odmah optuživati jadne teroriste....

  • Marina Marković

    17. april 2013 | 10:40

    Ma svi u celom svetu su teroristi samo su oni borci za pravdu i mir...kada bi oni prestali da se mesaju svuda videli bi kako bi naprasno u svetu zavladao mir

  • D.M.

    17. april 2013 | 09:52

    Tacno,teroristi su mu rezervna prica, Ako mu prvobitna zamisao ne prodje Jerry:-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA