HOROR U BOSTONU: U eksplozijama desetine povređenih, ima i mrtvih (VIDEO) (FOTO)

Najpre su se dogodile dve eksplozije u blizini cilja na bostonskom maratonu, a potom i treća, kontrolisana, u biblioteci. Mediji prenose da ima najmanje troje poginulih

  • 8

Dve eksplozije dogodile su se u 14:50 sati po lokalnom vremenu, u blizini cilja na Bostonskom maratonu, kada su hiljade gledalaca pozdravljale učesnike maratona.  Najmanje tri osobe su nastradale, a više od 150 povređeno, od kojih je 15 u  kritičnom stanju.

Si-Bi-Es (CBS) televizija javila je da je jedan državljanin Saudijske Arabije uhapšen nakon bombaškog napada.

Nakon toga, odjeknula je i treća eksplozija. Kako je Telegrafu potvrđeno iz Bostona, reč o kontrolisanoj detonaciji eksplozivne naprave koju je pronašla policija. Eksplozija se dogodila, u biblioteci "JFK".

Takođe, pronađena je eksplozivna naprava ispred hotela "Mandarin". Kako saznajemo, u jednom trenutku su bile isključene mreže mobilne telefonije, kako bi se sprečila mogućnost daljinskog aktiviranja eksplozivnih naprava.

U ambasadi Srbije u Vašingtonu je rečeno da nema podataka da je u bombaškom napadu u Bostonu među žrtvama ili povređenima bilo državljana Srbije.

Pogledajte trenutak kada je aktivirana prva eksplozivna naprava:

Eksplozije su se dogodile u razmaku od nekoliko sekundi na različitim stranama ulice. Veliki oblak dima prekrio je bostonski trg.

Šef policije u Bostonu Ed Dejvis izjavio je da nije bilo upućenih pretnji pre napada. Prema nekim informacijama, u ruksacima su bili ekseri koji su se rasprskali posle eksplozije.

Na mestu eksplozija je haotično stanje. Učesnici maratona u bolnicama daju krv za povređene.

I njujorška policija je pojačala bezbednosne mere oko značajnijih objekata na Menhetnu. Zamenik komesara njujorške policije Pol Braun izjavio je agenciji Rojters da je u gradu u toku razmeštanje vozila za borbu protiv terorizma.

Mere bezbednosti su podignute i u Vašingtonu, a Pensilvanija, avenija ispred Bele kuće je zatvorena za građane.

Federalna vazduhoplovna administracija SAD donela je odluku o "zatvaranju neba" iznad Bostona za sve avione. Mere zabrane leta važe u prečniku od pet kilometara od mesta napada i ogranične su na letenje ispod jednog kilometra visine, javio je AP. Odluka će ostati na snazi do daljeg.

Zvanično, uzrok eksplozija u Bostonu za sada nije poznat.

Na svu sreću, naša čuvena maratonka Olivera Jevtić, koja je ranijih godina završavala Bostonski maraton na visokim mestima, ove godine se opredelila za Beogradski maraton, koji se održava 21. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xena

    15. april 2013 | 23:35

    Dokle ce koristiti nevine zivote za ostvarenje svog cilja!!! Zalosno:(

  • vlada

    15. april 2013 | 23:12

    E zato ja ne trcim maraton

  • Mashine Gun

    16. april 2013 | 05:41

    sta ih bre sazaljevate??? i oni su bombardovali nas nevin narod zelim im istu sudbinu cak i goru!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA