Film Srdana Golubovića trijumfovao na festivalu "GoEast"

Žiri je nagradu za "Krugove" obrazložio rečima da je to film koji prenosi traumatični događaj iz stvarnog života u filmski složenu, višeslojnu priču koja nas podseća na često zaboravljene ljudske vrednosti

  • 0

Ostvarenje Srdana Golubovića "Krugovi" osvojio je još jednu nagradu, ovoga puta na Međunarodnom filmskom festivalu "GoEast - Festival of Central and Eastern European Film".

Festival je trajao od 10. do 16. aprila u Visbadenu, a "Krugovi" su osvojili nagradu grada Visbadena za najbolju režiju.

Žiri je nagradu za Srdana Golubovića obrazložio rečima da je to film koji prenosi traumatični događaj iz stvarnog života u filmski složenu, višeslojnu priču koja nas podseća na često zaboravljene ljudske vrednosti.

Film "Krugovi" je savremena priča o jednom herojskom delu i njegovim pozitivnim posledicama.

Tri paralelne priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju prateći likove koji su, kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote.

Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svog prijatelja. Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi, a sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA