PRIZNANJE: Srpski film "Krugovi" nagrađen na Sandens festivalu (VIDEO)

Ostvarenje Srdana Golubovića dobilo je priznanje za umetničku viziju u kategoriji svetskog filma. Inače, ovo je prvi put da jedan film iz Srbije i uopšte iz regiona bude na programu Sandensa

  • 0

Film "Krugovi" Srdana Golubovića nagrađen je na festivalu nezavisnog filma "Sandens". Ostvarenje poznatog srpskog reditelja dobilo je priznanje za umetničku viziju u kategoriji svetskog filma, i prikazan je sa još 12 ostvarenja iz celog sveta.

Nagradu publike i nagradu žirija na ovom festivalu odneli su drama "Fruitvale", koja je zauzela prvo mesto, i dokumentarni film "Blood Brothers" sa plasamnom na drugoj poziciji.

Inače, ovo je prvi put da jedan film iz Srbije i uopšte iz regiona bude na programu Sandensa.

"Krugovi" prate tri paralelne priče koje se odvijaju u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju, a glavni junaci, svedoci događaja iz prošlosti, donose odluke koje im menjaju živote.

Svoje rediteljsko umeće i viziju Srdan Golubović je pokazao i u domaćim filmovima "Apsolutnih sto" i "Zamka".

Pogledajte trejler za nagrađeni fil "Krugovi", koji će gledaoci moći da pogledaju i na predstojećem FEST-u:

S druge strane, pobedničko filmsko ostvarenje "Fruitvale" zasnovano je na istinitoj priči o Oskaru Grantu, žrtvi policijske brutalnosti koji je pretučen na smrt 2008. godine, dok dokumentarac "Blood Brothers" prati Amerikanca koji u Africi pomaže deci zaraženoj HIV-om.

(J. J. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA