Kineski predsednik se vozi taksijem da bi bio bliži narodu!

Novi kineski predsednik prošlog meseca je zaustavio taksi i tražio da ga preveze do "Diaojutai" hotela, u delu dobro čuvanog kompleksa vladinih gostinskih zgrada

  • 2

Kineski predsednik Sji Ðinping, koji nastoji da raskine s praksom krutog i distanciranog ponašanja prethodnih lidera, s vremena na vreme se vozi taksijem i daje umerene napojnice, glasi priča jednog taksiste koja se pojavila na internetu.

Priča koju je preneo i provladin list "Ta Kung Pao", dajući joj time na kredibilitetu, kaže da je novi kineski predsednik prošlog meseca zaustavio taksi i tražio da ga preveze do "Diaojutai" hotela, u delu dobro čuvanog kompleksa vladinih gostinskih zgrada.

Događaj koji nije bilo moguće proveriti izazvao je pravu pometnju na internetu.

Taksista Guo Lisin je ispričao da je pokupio dvojicu ljudi, od kojih se pokazalo da je jedan Sji Ðinping, u to vreme generalni sekretar KP Kine koji je posle dve nedelje postao i predsednik države.

Započinjući razgovor s putnikom koji je sedeo pored njega, Guo je rekao kako je zagađenje vazduha veliko.

- Lako je zagaditi vazduh, rešiti to je teško - citirao je taksista odgovor čoveka koji je sedeo do njega.

Putnik je zatim govorio o radu vlasti na unapređivanju života ljudi. To je nagnalo Gua da ga bolje pogleda i zapita putnika da li mu je nekad neko rekao da liči na Sji Ðinpinga.

- Vi ste prvi taksista koji me je prepoznao - navodno je odgovorio Sji uz smeh, sugerišući da se i ranije vozio taksijem.

Čovek koji je sedeo pozadi, a Guo ga nije prepoznao, platio je 30 juana za vožnju koja je prema taksimetu iznosila 27 juana. Sji je insistirao da taksista zadrži kusur.

Telefonista u taksi kompaniji Šengali, za koju vozi Guo, odgovarajući na poziv Rojtersa, rekao je samo da taksista neće da priča o tome i spustio slušalicu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar Kukuruz

    18. april 2013 | 22:15

    "Telefonista u taksi kompaniji Šengali, za koju vozi Guo, odgovarajući na poziv Rojtersa, rekao je samo da taksista neće da priča o tome i spustio slušalicu." Shvatio je da se već previše izlajao, pa neće da ga pojede mrak....

  • Aloa

    18. april 2013 | 15:49

    Mogla su ona policiska kola i njega prigazit :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA