PODRŠKA AKCIJI TELEGRAFA: I Ministarstvo zdravlja želi da pomogne izgradnju klinike za transplantaciju srca!

Pored brojnih biznismena, našu inicijativu za izgradnju moderne klinike podržala je Uprava grada Beograda, Ministarstvo finansija, a podšku ovoj inicijativi dalo je i Ministarstvo zdravlja

  • 1

Pored brojnih biznismena, Ministarstva finasija i Uprava grada Beograda koji su prethodnih dana rekli da bi rado podržali akciju otvaranja klinike za transplantaciju srca u Srbiji, ovoj akciji danas je podršku dalo i Ministarstvo zdravlja.

- Sve što nedostaje zdravstvu Srbije, a može se koristiti iz privatnog sektora, dobro je došlo građanima i biće podržano od ministarstva - rekla je za Telegraf ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Prof. dr Višeslav Hadži-Tanović je za Telegraf rekao da bi izgradnja ovakve klinike u Srbiji koštala oko 20 miliona dolara. Sama operacija transplantacije srca bi u tom slučaju u Srbiji koštala između 50 i 100 hiljada dolara i samim tim bila bi mnogo dostupnija pacijentima kojima je potrebna.

Koliko je ova klinika potrebna Srbiji, govori i činjenica da je porodica male Tijane trebalo da skupi milion dolara za ovakvu operaciju u Hjustonu, a ovoliki novac pokušava da sakupi i porodica Anite Balaž, devojčice kojoj je, takođe, potrebna transplantacija srca u ovoj bolnici.

Srpski privrednici su prethodnih dana poručili da bi rado učestvovali u ovakvom poduhvatu, uz napomenu da je potrebno zakonski urediti plaćanje poreza kako bi se tačno znalo na koje se olakšice može računati.

To je gotovo identičan stav Miroslava Bogićevića, Miodraga Kostića, Milana Beka, Miroljuba Aleksića, Bojana Raduna, Miroslava Miletića. Među retkim skepticima prema ovoj akciji su Nikola Pavičić, koji smatra da bi bilo bolje investirati u postojeće klinike, Milan Popović i Radoslav Veselinović.

Kao odgovor na pitanje da li bi se privrednicima pomoglo u vidu porekih olakšica da ovakvu kliniku izgrade, iz Ministarstva finansija i privrede su za Telegraf rekli da bi podržali svako rešenje kojim bi se obezbedilo finansiranje lečenja građana Srbije. Takođe, podršku ovoj akciji dala je i Uprava grada Beograda rekavši da bi grad svakako pomogao ukoliko bi se rešilo da se ovakva klinika gradi. 

(M. B.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nis

    19. april 2013 | 15:55

    Imate klinicki centar u nisu,pored hitne,sagradjen i stoji prazan.sluzio je za izbore socijalistima.nemora da gradite,samo da se opremi i otvori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA