SRBI SE ZASITILI POLITIKE: Najgledaniji sport i turske serije!

Čak 18 od 20 najgledanijih emisija tokom protekle godine emitovano je na RTS-u. Najgledanije finale EP u rukometu, duel Tadića i Nikolića, film "Montevideo, Bog te video", "Grandovo novogodišnje veselje", finale "Eurosonga"...

  • 4

Srbi su u prošloj godini najviše gledali sportski program!

Od dvadeset najgledanijih emisija u 2012. godini, čak sedam su sportskog sadržaja. Slede domaće serije, muzički program, turske serije... Što se političkih emisija tiče, samo je predsednički duel između Borisa Tadića i Tomislava Nikolića, emitovan 16. maja, bio u vrhu gledanosti, pokazuju istraživanja agencije za merenje televizijske gledanosti "Nielsen".

Ubedljivo najgledanija emisija u prošloj godini bilo je finale Evropskog prvenstva u rukometu, koje je gledalo čak 57 odsto populacije koja je u tom trenutku pratila televizijski program.

Što se filmskog i serijskog programa tiče, najgledaniji je bio film "Montevideo, Bog te video". Od muzičkih programa gledaoci u Srbiji u prošloj godini najviše su gledali "Novogodišnje Grandovo veselje", emitovano poslednjeg dana 2012, kao i finale "Eurosonga", emitovano 26. maja.

Prema istraživanju ove agencije, čak 18 od 20 najgledanijih emisija tokom protekle godine emitovano je na RTS-u.

Srbi su, inače, među šampionima po vremenu provedenom ispred televizora. Direktor agencije "Nielsen" Darko Broćić kaže da Srbi stariji od četiri godine u proseku provedu po 35 sati nedeljno gledajući televizijski program.

- Prosek gledanja televizije za 2012. godinu na dnevnom nivou, za gledaoce starije od četiri godine, bio je oko 307 minuta dnevno - rekao je Darko Broćić.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA