Bajatović: Tim Zorane Mihajlović nema šta da traži u "Srbijagasu"

- Ne postoji utemeljenje za slanje tog antikorupcijskog tima. Ja sam i predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, pa znam da taj tim nema nikakav status ovlašćenih lica - kaže direktor "Srbijagasa"

  • 6

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da u to javno preduzeće nije pušten antikorupcijski tim koji je sastavila ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Bajatović je u intervjuu za dnevni list "Blic" rekao da članovi tog tima nemaju šta da traže u kompaniji na čijem je čelu.

- Ne postoji utemeljenje za slanje tog antikorupcijskog tima. Ja sam i predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, pa znam da taj tim nema nikakav status ovlašćenih lica - rekao je on.

Bajatović je dodao da sve informacije koje su im potrebne mogu da se dobiju u okviru Ministarstva energetike.

- Tačno se zna ko su ovlašćena lica, poreska, finansijska policija, razne inspekcije... Gospoda iz antikorupcijskog tima nemaju šta da traže u "Srbijagasu" - rekao je Bajatović.

On je dodao da nema ništa protiv ideje ministarke Mihajlović da se iz "Srbijagasa" izdvoji nekoliko zasebnih preduzeća, ali da je protiv toga da se ona objedine u neki novi energetski holding, jer je upravo "Srbijagas" firma koja treba da bude taj holding.

- Ono što je u celoj ovoj situaciji bio problem jeste to što nije bilo odgovarajućih konsultacija između ministarstva, "Srbijagasa" i odgovarajućih konsultanata, iako ja u saradnji sa Evropskom komisijom i glavnim konsultantom "Bi-Si Džijem" pravim plan o restrukturiranju skoro dve godine - rekao je on.

Na pitanje da li ima utisak da je na meti ministarke Mihajlović, Bajatović je rekao da nije uobičajeno da se ministarka i direktor javnog preduzeća prepucavaju i da je to možda dobro za medije, ali je loše za posao.

 

Govoreći o tome šta mu smeta u deklaraciji o Vojvodini, koju je predložio vojvođanski premijer Bojan Pajtić, Bajatović je rekao da "mu smeta deklaracija".

- Ne može autonomija biti zasnovana na pravu građana i građanki Vojvodine nego na Ustavu Srbije, jer građani i građanke postoje i u Nišu i gde god hoćete. Svi smo mi građani Srbije - rekao je Bajatović.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    21. april 2013 | 10:02

    Ako taj tim nema status sluzbenog lica posaljite mu policiju!mnoge stvari u tom preduzecu su zrele za istragu a narocito doticni gospodin.

  • goksi

    21. april 2013 | 07:35

    Pa to ko da je njegova privatna firma, mozda je nasledio? A mi opet da budemo budale pa da glasamo za ovakve, bravo narode bolje nisi ni zasluzio!

  • Vito

    21. april 2013 | 02:56

    Koprcas se, al' neces jos dugo. Sve ce da se preceslja ...pa i srbijagas

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA