SVE DANAŠNJE BOMBE: Kanada, Španija, Moskva i Majami!

Učestalost terorističkih pretnji i eksplozije bombi u proteklih nekoliko dana zahvatilo je nekoliko svetskih metropola, a najpoznatija teroristička organizacija Al Kaida povezuje se sa većinom događaja

  • 0

Samo nekoliko dana od bombaškog napada čečenske braće Carnajev na bostonskom maratonu, svetske metropole potresaju nove pretnje terorizmom. Samo u protekla 24 časa Kanada, Španija i Majami susreli su se sa ozbiljnim pretnjama, dok je u centru Moskve odjeknula snažna eksplozija.

Naime, sinoć su u Kanadi uhapšena dvojica mladića koji su planirali teroristički napad na železnicu "Via Reil" uz podršku elemenata Al Kaide koji se nalaze u Iranu, ali da nema indikacija da bi napadi bili pod pokroviteljstvom (iranske) države.

Samo nekoliko sati potom u Evropi, tačnije u Španiji u gradu Mursija, takođe su uhapšena dvojica muškaraca koji se sumnjiče da su planirali teoristički napad. 

U Majamiju je danas pronađen sumnjiv paket, ali, premda je predmet detoniran, utvrđeno je da se u njemu nije nalazio eksploziv.

U centru Moskve je danas odjeknula snažna eksplozija, čiji je uzrok navodno nepravilno rukovanje hemijskim kontejnerima na gradilištu u centru grada.

Iako nema zvaničnih saopštenja o povezanosti događaja, niti informacija ko stoji iza njih, Al Kaida se spominje kao "krivac" za događaje u Kanadi i Španiji, dok se ne zna da li oni stoje i iza eksplozije u Moskvi.

Svi događaji desili su se samo nekoliko dana nakon bombaškog napada na bostonskom maratonu u kojem je troje ljudi poginulo, a njih 180 je povređeno, kao i nakon eksplozije azotare u Teksasu u kojoj je poginulo 5, a povređeno više od 160 osoba.

(M. R. / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA