Bajatović: Objasnićemo restrukturiranje "Srbija-gasa"

- Zamislite da svaki ministar formira svoj privatni antikorupcijski tim. Otkud ja znam kave su posledice rada tog tima!? Mislite da će raditi po zakonu, a možda i neće - kaže direktor "Srbija-gasa"

  • 1

Direktor "Srbija-gasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da nije obavešten o programu restrukturiranja tog javnog preduzeća i ukazao da ne postoji pravni osnov za postojanje Antikorupcijskog tima Minstarstva energetike.

- Oni, po meni, nemaju status ovlašćenih lica. Mi smo se u vezi sa tim obratili Vladi i napisali odgovarajuće pismo sa upozorenjem da se to dešava. Ne dolaze oni samo u "Srbija-gas", nego smo mi verovatno najinteresantniji - kazao je Bajatović.

Prema njegovim rečima, ministarstvo ima pravo da traži sva dokumenta "Srbija-gasa", uključujući i ona koja imaju oznaku "poslovne tajna", i to preduzeće je dužno da ih dostavi. On je dodao da svakodnevno komunicira s Ministarstvom energetike.

Na pitanje o tome šta mu je problem da pusti antikorupcijski tim u "Srbija-gas", ako ne krije ništa, Bajatović je rekao da on ne zna šta je namena tog tima i da li radi po zakonu.

Uz ocenu da ne postoji pravni osnov za postojanje specijalnih antikorupcijskih timova, Bajatović je kazao da ne vidi razlog za njihovo postojanje i da se postavlja pitanje pod čijom su oni kontrolom.

Bajatović je naveo da postoje Ministarstvo unutrašnjih polova, Bezbednosno-informativna agencija, Poreska inspekcija, Finansijska policija i Budžetska inspekcija, i da svi oni dolaze u preduzeće i rade svoj posao.

- Zamislite da svaki ministar formira svoj privatni antikorupcijski tim. Otkud ja znam kakve su posledice rada tog tima!? Mislite da će raditi po zakonu, a možda i neće - kazao je Bajatović.

On je najavio da će u četvrtak na konferenciji za novinare u Beogradu govoriti o restrukturiranju "Srbija-gasa".

- Hoćemo da objasnimo naš položaj. Ne znam šta je rečeno i šta je predstavljeno - rekao je Bajatović.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmrki

    23. april 2013 | 16:31

    Eto dokaza da je ovaj kriminalac jaci od zakona Srbije!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA