DRUŽE TITO, MI TI SE KUNEMO: Iz Crne Gore krenula štafeta Bratstva i jedinstva

Štafeta koja je krenula iz Berana izlivena je u Zenici, a njeno odredište je Kuća cveća u Beogradu. U isto vreme štafete su krenule iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine ka Titovom rodnom mestu Kumrovec

  • 11

Nekoliko stotina građana ispratilo je iz Berana štafetu Bratstva i jedinstva, koja će po obliasku Crne Gore, Makedonije i Srbije, završiti u Kući cveća u Beogradu, na grobu Josipa Broza Tita.

Uz koreografiju, simbole bivše SFRJ, zvuke pesme "Ivi Lola, Ivo Lola", folklorni ansambl obučen u nošnje naroda sa prostora bivše Jugoslavije, građani Berana svih generacija ispratili su štafetu, simbol zajedništva na jugoslovenskim prostorima, prenosi portal "Vijesti".

- Naše zajedništvo nema alternativu i može biti realizovano samo ako budemo sledilli Titove ideje i ako budemo u stanju da ih razumemo - poruka je svim "narodima i narodnostima" koju je u ime Lige antifašista jugoistočne Evrope pročitala Anđela Popovi, prvi nosilac štafete "Batstva i jedinstva".

U isto vreme štafete su krenule iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine ka Titovom rodnom mestu Kumrovec, saopštili su organizatori.

Štafeta koja je krenula iz Berana izlivena je u Zenici, a njeno odredište je Kuća cveća u Beogradu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA