OGLAS ZA POSAO: Potrebni tragači za belim medvedima

Kandidati koji se budu prijavili za ovaj neobični posao, u trajanju od tri meseca, počev od 8. jula, moraju da imaju iskustvo sa radom u divljini, sposobnost uočavanja polarnih medveda i da znaju da rukuju vatrenim oružjem

  • 0

Ako volite rad u prirodi i imate snažan glas, onda ste prava osoba za posao tragača za belim medvedima u arktičkoj divljini.

Vlasti severnog norveškog arhipelaga Svalbard postavile su oglas u kojem traže tragača za belim medvedima koji će upozoravati istraživače koji rade na projektima u ovoj zabačenoj oblasti na prisutnost opasne životinje.

Kandidati koji se budu prijavili za ovaj neobični posao, u trajanju od tri meseca, počev od 8. jula, moraju da imaju iskustvo sa radom u divljini, sposobnost uočavanja polarnih medveda i da znaju da rukuju vatrenim oružjem.

Helge Soli, predstavnica kancelarije guvernera Svalbarda, napominje da sve dok bude mogao jako da viče, tragač neće imati priliku da koristi pušku.

Na Svalbardovim ostrvima živi oko 2.400 ljudi i oko 3.000 belih medveda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA