Tri studenta uhapšena u okviru istrage o napadu u Bostonu

Vlasti su optužile dvojicu Kazahstanaca Azamata Tazajakova i Dijasa Kadirbajeva za ometanje pravde kada su bacili ranac u kome su se nalazile petarde i laptop Džohara Carnajeva

  • 0

Još tri studenta, dva Kazahstanca i jedan Amerikanac, optuženi su u sklopu istrage o bombaškom napadu na Maratonu u Bostonu, navodi se u sudskim dokumentima.

Vlasti su optužile dvojicu Kazahstanaca Azamata Tazajakova i Dijasa Kadirbajeva za ometanje pravde kada su bacili ranac u kome su se nalazile petarde i laptop Džohara Carnajeva, jednog od braće koji se sumnjiče da su izveli napad 15. aprila.

Treći muškarac, Amerikanac Robel Filipos, optužen je za davanje lažne izjave istražiteljima.

Istražitelji su kao osumnjičene za napad u Bostonu, u kome su poginule tri osobe, ranije identifikovali dvojicu braće, poreklom iz Čečenije, koji su razorne bombe ručne izdrade aktivirali na samom finišu trke.

Mlađi Džohar Carnajev (19) nalazi se u zatvorskoj bolnici, pošto je teško povređen u policijskoj poteri u kojoj je stariji brat Tamerlan (26) ubijen.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA