ŠPANSKI SUD ODLUČIO: Luku Bojovića izručuju Srbiji!

Konačna odluka Višeg suda u Madridu, kako prenose španski mediji, doneta je samo dan pošto je Bojovićev rođeni brat Nikola ubijen u centru Beograda

  • 3

Krivično veće Višeg suda u Madridu donelo je odluku da Luku Bojovića izruči Srbiji!

Konačna odluka, kako prenose španski mediji, doneta je samo dan pošto je Bojovićev rođeni brat Nikola ubijen u centru Beograda.

Odluka se, kako navode, sastoji iz dva dela. Prvi se odnosi na to da se Bojoviću pred sudom u Srbiji sudi za tri ubistva počinjena 2004. godine, a drugi na to da bude poslat na izdržavanje kazne od godinu i tri meseca zatvora, na koliko je osuđen zbog nelegalnog držanja oružja, kao i kazne od osam meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata.

Ročište na kom je raspravljano o zahtevu za ekstradiciju, koji je Srbija uputila Španiji posle Bojovićevog hapšenja u Valensiji prošle godine, održano je u februaru ove godine. Bojović je tada zatražio da ne bude izručen našoj državi jer smatra da bi njegova prava ovde bila ugrožena.

Veće Višeg suda u Madridu, međutim, odbilo je ovo njegovo obrazloženje i donelo konačnu odluku. Ista odluka, pre nešto više od mesec dana doneta je i za Vladimira Milisavljevića, zvanog Vlada Budala. Oni su uhapšeni 9. februara prošle godine.

(E. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lipa

    3. maj 2013 | 14:03

    sta uradiste vasem ocu, jedan ubijen jedan u zatvoru... Tuga

  • LAVINIJA

    3. maj 2013 | 14:40

    N E E E K O JE UNAPRED ZNAJUCI ZA OVAJ LUKIN POVRATAK OVIM STO JE URADJENO PRIPREMIO NJEGOVO SVEDOCENJE ZA SVAKI SLUCAJ.POCEO JE OD BRATA I OSTAVIO LUKI DA SAM SHVATI STA MOZE DALJE DA BUDE.DOK BIRACKO TELO JEDE CEVAPE , TEFERICI UZ PIVO I I VERUJE U SVE STO MU SAOPSTE ONI BEZ DOSIJEA STIDIM SE U IME ONIH KOJI STIDA NEMAJU I TUGUJEM SA PORODICOM BOJOVIC IAKO NIKADA NISAM UPOZNALA NJIHOVOG NIDZU..NI NJIH.

  • GoranM

    3. maj 2013 | 17:48

    CIA Lavinija, CIA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA