Devojka (20) poginula na svoj rođendan

Maja Dimitrijević bila je na motociklu, kojim je upravljao njen prijatelj, a koji se sudario sa "ladom samarom", čiji je vozač, prema nezvaničnim informacijama, vozio pod dejstvom alkohola

  • 12

Studentkinja iz Aleksinca Maja Dimitrijević poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Aleksinac-Žitkovac i to na svoj 20. rođendan.

Devojka je bila na motociklu "kavasaki", kojim je upravljao njen prijatelj Miroslav Milanović (39), policajac u Policijskoj stanici u Ražnju. Do nesreće je došlo kada se "kavasaki" sudario sa "ladom samarom" kojim je upravljao Zoran M. (39) iz Žitkovca. Tom prilikom teške telesne povrede zadobio je i vozač "kavasakija", zbog čega je zbrinut u niškom Kliničkom centru.

Uzroci nesreće se još utvrđuju, ali je uviđajem utvrđeno da je Zoran vozio pijan, te da je u trenutku nesreće u krvi imao preko dva promila alkohola.

Majka tragično stradale devojke Danijela Dimitrijević kaže da je Maja poginula slaveći rođendan sa društvom.

- Maja je bila student Akademije primenjenih umetnosti u Beogradu. Kući je došla da bi proslavila rođendan. Nakon slavlja, sa društvom i mojom sestrom je otišla do izletišta Brđanka. Sestra mi je rekla da je Maja otišla sa Miroslavom da se provoza na motoru iako ju je ona molila da to ne čini. Maja joj je rekla da ne brine, da će okrenuti samo jedan krug i da će se odmah vratiti - priča nesrećna majka.

Majini roditelji su odmah po saznanju da se dogodila tragedija otišli na mesto nesreće, ali nisu mogli ništa da učine.

- Kada smo stigli do mesta gde je došlo do udesa, videla sam Maju kako mrtva leži na putu. Taj čovek koji ih je udario kolima je rekao da je pokušao da joj pomogne. Videla sam da je bio pijan, pokušala sam da priđem ćerki, ali mi policija nije dozvolila. Strašno je bilo gledati i Miroslava, neprestano je pitao za Maju iako je i sam bio teško povređen - kaže Danijela.

Milanović je zbrinut na Klinici za grudnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

- On ima povredu kičme, ali ona nije izazvala paralizu ekstremiteta. Takođe, zadobio je i serijski prelom rebara, ima vazduha i krvi u grudnom košu, ali nije životno ugrožen. Međutim, još mu nismo rekli da je devojka mrtva. On neprestano pita za nju, ali mu mi govorimo da ne znamo šta je sa njom. Ne smemo da dozvolimo da se njegovo stanje pogorša, pa je za njega bolje da ne zna šta se desilo sa njegovom saputnicom - kaže dežurni lekar Klinike Marko Čelar.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ch

    3. maj 2013 | 19:09

    Miroslav 39 prijatelj studentice 20... Ouuu yes of course... Pre ce biti da je divljao kao i uvek a ova pijandura se slucajno nasla na putu... Zao mi mladog zivota ali takve su danasnje devojke, sta se ima koji vrah vozikati na motoru kao da je to nesto lepo, samo mozes poginuti a bol i tuga ostaje kod roditelja i nikad nece nestati

  • Mr

    3. maj 2013 | 19:19

    I dalje nase devojke sa nekim ljudima 35+... Koji imaju malo bolji auto ili neki motor.

  • tanja

    3. maj 2013 | 20:43

    Strasno, kakvi komentari! ''Vidno pijan vozac automobila'', a vi optuziste devojku-suvozaca, koja pogibe ni kriva ni duzna, koju niste ni poznavali, i sad ispade, ona sponzorusa, to joj i treba! Strasno, koliko smo iskvaren i pokvaren narod, strasno! Da je na njenom mestu bio neki mladic, tuzbalice bi se uveliko pevale! Simptomaticno da su nama Srbima uvek zene za sve krive...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA