PODRŠKA: SAD naoružavaju sirijske pobunjenike?

Obama je u Meksiku izjavio da, ako SAD vide dokaze o daljem krvoproliću i o eventualnom korišćenju hemijskog oružja u Siriji, onda će biti razmotrene "sve opcije"

  • 7

Sjedinjene Države razmatraju opciju da naoružaju sirijske pobunjenike, izjavio je američki ministar odbrane Čak Hejgel, dok mirovni izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi namerava da podnese ostavku.

Ideju o naoružanju sirijskih pobunjenika su prvobitno odbacili saradnici predsednika Baraka Obame, ali su je sada uzeli u razmatranje, rekao je Hejgel.

Upitan da li će američka vlada preispitati svoje protivljenje naoružavanju pobunjenika, Hejgel je odgovorio potvrdno.

Obama je u Meksiku izjavio da, ako SAD vide dokaze o daljem krvoproliću i o eventualnom korišćenju hemijskog oružja u Siriji, onda će biti razmotrene "sve opcije".

Mirovni izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi namerava da podnese ostavku, jer nisu uspeli njegovi napori da pronađe političko rešenje u sirijskom konfliktu, rekao je neimenovani diplomata UN, prenela je agencija AP.

Dok, sa jedne strane, generalni sekretar UN Ban Ki Mun traži razgovore i traži od svih zemalja da ne naoružavaju ni sirijsku vladu ni pobunjenike, s druge strane, Arapska liga podržava sirijsku opoziciju, što, prema Brahimiju, stvara posebno poteškoće, rekao je neimenovani diplomata.

Moskva je spremna na razgovore sa svim grupama sirijske opozicije, uključujući i Sirijsku slobodnu armiju (SNA), izjavio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, komentarišući izjavu komandira te armije Salima Idriza o spremnosti da se sretne sa ruskim zvaničnicima.

- Nisam čuo za tu izjavu, ali ako je tačna, otvoreni smo za razgovore sa svim grupama - rekao je Lavrov.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA