Ban Ki-mun poziva na uzdržanost nakon izraelskih napada

- Generalni sekretar je pozvao sve strane da pokažu maksimum uzdržanosti i smirenosti, kao i da deluju odgovorno kako bi se sprečila eskalacija konflikta koji je već izuzetno opasan i razoran - izjavio je Banov portparol Martin Nesirki

  • 0

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun danas je apelovao na uzdržanost nakon izraelskih vazdušnih udara u Siriji kako bi se izbegla eskalacija sukoba.

- Generalni sekretar je pozvao sve strane da pokažu maksimum uzdržanosti i smirenosti, kao i da deluju odgovorno kako bi se sprečila eskalacija konflikta koji je već izuzetno opasan i razoran - izjavio je Banov portparol Martin Nesirki, prenosi AFP.

Izrael je ranije danas odlučio da zatvori vazdušni prostor na severu za civilni vazdušni saobraćaj nakon vazdušnih udara u Siriju, dva u poslednja tri dana, koji se pripisuju izraelskim vazduhoplovnim snagama, javljaju izraelski mediji.

Sirijska vlada saopštila je danas da izraelski vazdušni napadi na sirijsku teritoriju predstavljaju "flagrantno kršenje međunarodnog prava", upozoravajući da oni širom otvaraju vrata "za sve mogućnosti", prenele su zapadne novinske agencije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA