Branioci Luke Bojovića se žale na izručenje

Advokat iz Beograda Dragoslav Ognjanović ne očekuje skoru ekstradiciju svog branjenika

  • 3

Španski advokati Luke Bojovića uložiće žalbu na prvostepenu odluku Krivičnog veća Višeg suda u Madridu da se on izruči Srbiji, rekao je Bojovićev branilac iz Beograda Dragoslav Ognjanović koji ne očekuje skoru ekstradiciju svog branjenika.

- Tek nakon okončanja drugostepene procedure biće doneta pravosnažna odluka o izručenju - precizirao je Ognjanović.

On je ukazao da će nakon te odluke eventualno izručenje Bojovića Srbiji morati da sačeka i okončanje sudskog postupka koji se vodi protiv njega, kao i još dvojice sa njim uhapšenih 9. februara 2012. u Valensiji.

Bojoviću, Vladimiru Milisavljeviću i Siniši Petriću se u Madridu sudi zbog nedozvoljenog držanja oružja i opiranja hapšenju.

- Ukoliko bi u tom postupku bio osuđen na izvesnu kaznu zatvora, Španija bi ga zadržala dok u toj državi ne izdrži kaznu - rekao je Bojovićev branilac. On je naglasio da je za sve te odluke potrebno vreme.

Srpsko Ministarstvo pravde je prošle godine u martu zatražilo izručenje Bojovića zbog sumnje da je 2004. organizovao ubistvo Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kada su nastradala dvojica njihovih telohranitelja Dejan Živančević i Milutin Jovičić, kao i za ubistvo Branka Jevtovića Jorge 2004. u Beogradu.

Španski sud je odobrio izručenje prvostepenom odlukom po tom delu srpskog zahteva, kao i zbog upućivanja na izdržavanje kazne zatvora 15 meseci na koju je pravosnažno osuđen zbog nedozvoljenog držanja pištolja i falsifikovanja isprave.

Luka Bojović se, inače, protivi izručenju u Srbiju, jer strahuje za svoj život, a te sumnje je potvrdila likvidacija njegovog brata Nikole Bojovića 29. aprila u centru Beograda, koji navodno nije imao veze sa kriminalom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA