Preživeo rak, 4 infarkta, opasnu bakteriju, upalu pluća...

Metju Hoksli zasluženo nosi naziv čoveka s devet života. Ovaj 25-godišnji Britanac prevario je smrt čak osam puta: preživeo je četiri infarkta, slomljen vrat, opasnu MRSA bakteriju, upalu pluća i rak

  • 0

Metju Hoksli zasluženo nosi naziv čoveka s devet života. Ovaj 25-godišnji Britanac prevario je smrt čak osam puta: preživeo je četiri infarkta, slomljen vrat, opasnu MRSA bakteriju, upalu pluća i rak.

Prva nesreća dogodila se kad je u Irskoj skočio u more s mola, no nije primetio stene i slomio je vrat. Tad je ujedno dobio i prvi infarkt, jer su mu se pluća napunila vodom. Morali su ga čak četiri puta da ga oživljavaju, a bio je u komi gotovo dva meseca.

Međutim, njegove nevolje tu nisu stale. U bolnici je dobio opasnu MRSA bakteriju i upalu pluća. Preživeo je, iako su lekari očekivali da više nikada neće moći da hoda i govori.

Nedugo zatim, otkriven mu je rak testisa.

Ipak, ne gubi nadu i kaže da je sad sve u redu:

"Nekad se osećam kao potpuni gubitnik, ali zapravo mislim da sam najsretniji čovek u Britaniji. Nikada nisam bio tužan ili ljut, samo trebaš ići dalje", rekao je Metju i priznao da je bio okružen pametnim ljudima kad mu se dogodila nesreća:

"Ljudi koji su me izvukli iz vode znali su tačno šta treba uraditi. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni mene."

Priču završava opisom svog poduhvata:

"Takmičiću se u triatlonu kako bi prikupio sredstva za obolele od raka i povrede kičme".

(Telegraf.rs/ Izvor: Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA