VRANJE: Osumnjičeni za trgovinu ljudima

Oko 20 osoba, koji su osumnjičeni za trgovinu ljudima i šverc cigareta, uhapšeno je na području opštine Preševo i opštine Vranje

  • 3

Na području opština Preševo i Vranje uhapšeno je oko 20 osoba osumnjičenih za trgovinu ljudima i šverc cigareta, a među privedenima ima policajaca i carinika.

Kako saznaje agencija Beta, akciju hapšenja koja je počela jutros izvršili su pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda, uz učešće pogranične policije Srbije i Makedonije.

Osim na području Preševa i Vranja, akcija hapšenja osumnjičenih za trgovinu ljudima i šverc cigareta i druge robe sprovedena je i na području sela Lojane u Makedoniji, koje se nalazi u neposrednoj blizini granice sa Srbijom, odnosno opštinom Preševo.

Prema ranijem pisanju makedonskih medija, selo Lojane je u proteklih nekoliko godina postalo glavni tranzitni centar za ilegalne migrante koji su odatle čekali da pređu u Srbiju odakle su pokušavali da stignu dalje do zemalja Evropske unije.

Prema podacima Policijske uprave u Vranju, na području te uprave je u toku prošle godine uhvaćeno više od 6.000 ilegalnih migranata iz Avganistana, sa Bliskog istoka i zemalja severne Afrike koji su dolazili iz pravca Makedonije.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    9. maj 2013 | 23:18

    Kad će jedna takva akcija biti i na mađarskoj granici.U Suboticu došli šiptari, ko da su u Tirani.Radili nešto ova naša granična policija sem što svaki dan sede u "Boss" cafe.

  • Dani

    9. maj 2013 | 21:07

    Sve pohvale za gosp.Arizanovica nacelnika granicne policije Vranja!

  • Informisani

    9. maj 2013 | 23:20

    Godpodin Arizanovic nema bas nikakve veze sa ovom akcijom! Svaka cast pogranicnoj policiji i UKP!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA