VAC ipak prodaje udeo u srpskim listovima

Odluka da napustimo srpsko tržište je konačna, izjavio direktor za komunikacije ove medijske grupe

  • 0

Medijska grupa VAC (WAZ - Westdeutche Allgemeine Zeitungsverlag GmbH) vodi razgovore s raznim zainteresovanim stranama u vezi s prodajom svojih vlasničkih udela u Srbiji, izjavio je Paul Binder, direktor zadužen za korporativne komunikacije.

- Naša odluka da napustimo srpsko tržište je konačna i u našoj strategiji nema promena - rekao je on listu "Danas" i potvrdio da je doskorašnji generalni direktor VAC Bodo Hombah napustio taj položaj krajem prošlog meseca.

Medijska grupa VAC ima vlasničke udele u tri dnevna lista u Srbiji - "Politici", "Večernjim novostima" i "Dnevniku" iz Novog sada.

Udeo VAC-a u vlasništvu "Politika novine i magazini" iznosi 50 odsto, u "Večernjim novostima" taj podatak nije dostupan javnosti i podložan je sasvim različitim tumačenjima nemačkih i ovdašnjih izvora, dok je udeo u novosadskom "Dnevniku" većinskih 55 odsto.

VAC je do prošle godine bio i jedan od ključnih učesnika u distribuciji i prodaji listova na ovdašnjem tržištu, kao vlasnik "Štampa sistema", ali je u maju 2011. prodao taj lanac kioska srpskom proizvođaču hrane Centroproizvod.

Medijska grupa VAC je početkom ove godine prodala tri svoja lista u Makedoniji, a tokom 2010. - kada je Hombah prvi put najavio da će se nemačka grupacija povući iz poslova na Balkanu - prodati su i neki od većih listova koje je ova korporacija posedovala u Rumuniji i Bugarskoj.

Medijska grupa VAC ostaje jedan od najvećih regionalnih izdavača u Evropi, sa oko 40 dnevnih listova i više stotina različitih publikacija i oko 15.000 zaposlenih.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA