PATRIJARH: Ni Crkva ni ja ne stojimo iza izjava Amfilohija i Atanasija

- Mitropolit Amfilohije me je pitao da služi moleban u hramu i ja sam se sa tim saglasio. Sve drugo što je činjeno van hrama je njegova lična stvar i njegov lični istup iza kojih ne stojim ni ja, ni Sinod, ni Crkva - kaže poglavar SPC

  • 9

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej ogradio se u svoje ime i u ime Crkve "od svih izjava i činjenja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i penzionisanog vladike Atanasija Jeftića" na protestu na beogradskom Trgu Republike protiv briselskog sporazuma.

- Mitropolit Amfilohije me je pitao da služi moleban u hramu i ja sam se sa tim saglasio. Sve drugo što je činjeno van hrama je njegova lična stvar i njegov lični istup iza kojih ne stojim ni ja, ni Sinod, ni Crkva - rekao je patrijarh.

Upitan da prokomentariše izjavu penzionisanog vladike Atanasija Jeftića da ni ubijenog premijera Zorana Ðinđića nije interesovala "nebeska Srbija", patrijarh je rekao da ga je i on, preko jednog od službenika Patrijaršije, pitao da li može da bude sa tim narodom na protestu.

- Ja mu na to pitanje nisam odgovorio i on nije imao moju dozvolu da nastupi u gradu Beogradu - rekao je patrijarh Irinej.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorosi

    10. maj 2013 | 21:25

    Sta se desava sa crkvom?Ciji je Amfilohije drugi covek u crkvi.Crkva mora da smiruje strasti i da sa narodom se moli da svi dodjemo do resenja.A koliko se vidi oni odose daleko.Mislim da je ovo kraj ludila srpskog i da smo na pravom putu da se procisti i crkva.Maske su pale.Pederi pedofili lopovi izasli su iz rupe i odose u penziju i u manastir.Imamo mi cestite i svestenike i politicare.Pa red je da nas oni povedu ka boljem i pravednijem zivotu.Srbijo napokon ce svanuti.

  • Made_in_Sandzak

    10. maj 2013 | 21:08

    Pope ti se samo ogradjujes. A sto ne osudjujes??

  • русија

    10. maj 2013 | 20:50

    Цењени патријарху Вас је екуменизам толико узео да помало више и незнате шта желите

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA