Ljiljana Smajlović ponovo predsednica UNS

Na Izbornoj skupštini Udruženja novinara Srbije ona je dobila 124 od 140 glasova. Izabrani su nova Uprava koja broji 40 članova, Nadzorni odbor i Sud časti

  • 2

Ljiljana Smajlović ponovo je izabrana za predsednicu Udruženja novinara Srbije (UNS), saopšteno je jutros iz tog udruženja.

Za ponovni izbor Ljiljane Smajlović na Izbornoj skupštini UNS, koja je održana na Zlatiboru, tajno je glasalo 124 od 140 članova Skupštine. Izabrani su nova Uprava koja broji 40 članova, Nadzorni odbor i Sud časti, navedeno je u saopštenju UNS.

Obraćajući se Skupštini nakon izbora, Smajlović je rekla da se sloboda izražavanja ne sme trampiti za radna mesta, jer to izaziva autocenzuru koja uzrokuje nepoverenje javnosti u slobodu štampe.

Ona je dodala da će se UNS energično boriti protiv pomora lokalnih medija i da, kada je u pitanju donošenje Zakona o javnom informisanju i medijima, poslednja linija odbrane UNS-a je zahtev da lokalne samouprave izdvajaju minimalno 2 odsto budžeta za nezavisno projektno finansiranje medija.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stevan

    12. maj 2013 | 15:44

    Kada zelis nesto kvalitetno da kazes , mora biti kratko i jasano . Odakle ti o ovoliko vremena da obradhujes ovu temu ? Pozdrav iz Subotice s.

  • marika marika

    12. maj 2013 | 11:51

    Bravo, to je pravi izbor. Čitam skraćenu biografiju stare nove predsenice UNS-a. Pitam se gde nestade onaj deo o studijama u SAD, pa onaj o radu u Ajreksu i Fridom hausu - američkim šatro "nevladinim" organizacijama za pomoć medijima u Jugoistočnoj evropi, gde je bila desna ruka onima koji su forsirali izdajničke medije. Gde nestade da je predsednica zaslužna za promenu imidža našeg najstarijeg lista i njenog uvodnika kojim to opravdava. Piše izbačena iz Politike, ali se ja pitam jkako je ona uopšte došla u Politiku, naravno sa Sonjom Liht takodje američkim prvoborcem. Evo i dalje ćemo imati odličan tandem predsednika UNSA i NUNSA, jedne organizacije koja ne zna koga zastupa i druge koja ne zastupa nikoga. Ali totalna propast biće kada se ujedine ove dve organizacije na sramotu srpskog novinarstva. Dakle stara predsednica se ne treba brinuti za budućnost jer je nova vlada sa američkim vetrom u ledja, koji nju već godinama nosi na prava mesta odakle kada treba talasa, ili smiruje medije i novinare, lepo i bezbolno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA