NEZVANIČNO: Apelacioni sud vraća suđenje za ubistvo Tatona na početak?

Apelacioni sud naložio je da postupak po optužbi za ubistvo francuskog navijača bude vraćen pred Viši sud u Beogradu

  • 14

Suđenje grupi navijača FK "Partizan" za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona najverovatnije počinje ispočetka.

Naime, kako Telegraf nezvanično saznaje, Apelacioni sud naložio je da postupak po optužbi za ubistvo Tatona bude vraćen pred Viši sud u Beogradu.

Taj sud je, podsetimo, krajem marta odbio zahtev odbrane osuđenih Ivana Grkovića i Dejana Puzigaće za ponavljanje postupka za ubistvo Tatona.

Apelacioni sud je, inače, u poslednjih nekoliko meseci ukinuo presude u nekoliko "velikih" i teških slučajeva, pa je tako ukinuta presuda Ivanu Bogdanovu, dok je vođi "Zvezdinih" navijača Veliboru Dunjiću, koji je napao lidera LDP Čedomira Jovanović u Mađarskoj, smanjio kaznu za nanošenje teških telesnih povreda Andreju Čoguriću na splavu "Kalipso" u aprilu 2008. godine.

Takođe, na ponovno suđenje vraćen je i "slučaj Obradović", kada je vođi organizacije "Obraz" Mladenu Obradoviću ukinuta presuda o dvogodišnjoj kazni zatvora.

Jedan od optuženih za ubistvo Tatona, Đođre Prelić, uhapšen je krajem februara u blizini Barselone.

Navijač francuskog kluba "Tuluz" pretučen je u centru Beograda, na Obilićevom vencu, 17. septembra 2009. godine, a nekoliko dana kasnije preminuo je od posledica napada.

Za ovo delo Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća najpre su osuđeni na 35, odnosno 32 godine, da bi im kazne bile smanjene na 15, odnosno 14 godina zatvora. Ljubomir Marković i Ivan Grković bili su osuđeni na 30, ali su im kazne smanjene na 13 godina. Poosam i po dobili su osuđeni Branimir Četnik i Vladan Suvajac, koji su ranije bili osuđeni na 14 godina, a Milanu Vujoviću ista kazna smanjena je na osam godina.

Sa 14 i 12 godina na po sedam godina osuđeni su Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Stefan Veličković, Milan Tarlać i Bojan Matijević. Stepi Petroviću kazna je smanjena sa pet na četiri godine, na koliko je potvrđena Dejanu Stankoviću. Vladimiru Boškoviću potvrđena je uslovna osuda od osam meseci zatvora s rokom provere od dve godine.

Međutim, u avgustu prošle godine u javnosti su se pojavili "svedoci", koji su tvrdili da je Francuz pao sam, a da ga nisu gurnuli navijači "Partizana".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA