Za zakopani eksploziv 3,5 godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu osudio je Dejana Milivojevića (27) iz Drmna zbog držanja sedam kilograma eksploziva, veće količine vatrenog oružja i municije i ukradenog švajcarskog vozila "Audi A3"

  • 1

Dejan Milivojević (27) iz Drmna, osuđen je pred beogradskim Apelacionim sudom na tri i po godine zatvora, zbog držanja sedam kilograma eksploziva, veće količine vatrenog oružja i municije i ukradenog švajcarskog vozila "Audi A3".

Osuđenog Milivojevića, koji poseduje dvojno državljanstvo, srpsko i francusko, uhapsili su pripadnici SBPOK-a početkom septembra 2011. godine, kada su iza kuće njegove babe u Drmnu, na komšijskoj parceli, otkriveni eksploziv, oružje i municija, za koje se pretpostavlja da su bili namenjeni prodaji u zemljama zapadne Evrope.

- U šipražju, na oko stotinak metara od kostolačkih termoelektrana, policija je zakopane u zemlji pronašla eksploziv, dva uređaja za aktiviranje, elektronske detonatorske kapisle, automatsku pušku M 70, automat "hekler", pištolj CZ 99 i oko 1.000 komada municije za automatsko oružje i pištolj – saopšteno je iz policije nakon hapšenja.

 

Dva kilograma eksploziva bila su namontirana za aktiviranje i posebno upakovana, što je navodilo na sumnju da su spremljena za neku određenu akciju. Pošto su iz detonatora virile žice, dalje postupanje prepušteno je specijalno obučenim policajcima.

Milivojevića je SBPOK uhapsio u kući njegove babe tokom noći, na prepad, dok je spavao, ali se ne zna ko je policiji dojavio o zakopanom eksplozivu i oružju. U prvostepenom postupku, Osnovni sud u Požarevcu osudio je Milivojevića na dve godine zatvora, nakon čega su žalbe podneli i osnovni tužilac i branioci okrivljenog.

Apelacioni sud uvažio je samo žalbu tužioca, koji je smatrao da je izrečena kazna nedovoljna jer, kao preblaga, ne može biti delotvorna u prevenciji ponavljanja krivičnog dela. Apelacioni sud saglasio se sa ovakvim stavom tužioca i Milivojeviću povećao kaznu na tri i po godine.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina Marković

    14. maj 2013 | 12:36

    U ovoj Srbiji se zaista isplati da budes krimos...jako male kazne....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA