ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Neće biti aboliranih

Ministarka zdravlja izjavila je da će zbog smrtnih slučajeva izazvanih bakterijom klostridijom, biti utvrđena odgovornost nadležnih

  • 1

Niko neće biti aboliran ako se utvrdi da su pacijenti u Užičkoj bolnici preminuli usled propusta lekara, kaže ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović.

Ministarka zdravlja izjavila je da će zbog smrtnih slučajeva izazvanih bakterijom klostridijom, biti utvrđena odgovornost nadležnih. Ministarka tvrdi i da nema mesta za aboliciju bilo koga, kao i da se rezultati istrage očekuju uskoro.

Zbog dva smrtna slučaja zbog intrahospitalnih infekcija u Užičkoj bolnici, Đukić Dejanović je naložila unutrašnji i spoljni nadzor.

- I to se naravno događa, ali moramo ustanoviti da li ima bilo kakvog propusta i ako ga bude bilo niko ne može biti aboliran ni u jednom segmentu - ocenila je ministarka zdravlja.

(Telegraf.rs/ Izvor: B92, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CooA

    14. maj 2013 | 22:46

    I ne treba biti zaštićenih u bilo kakvim slučajevima koji se tiču zdravstva u Srbiji ali kako objasniti i činjenicu da u Hitnoj službi u Majdanpeku bukvalno nemaju ni jednu ampulu bilo kog leka pa kada stigne hitan slučaj oni pošalju rodbinu ili pacijenta u apoteku da kupe šta je potrebno da bi spasili nečiji život! Pravdaju se činjenicom da im je račun u blokadi već dva meseca!? A šta je i ko doveo do toga da račun bude blokiran, to su već stvari, ja mislim, za istražne organe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA